Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

De bortgjemte ruinbarene i Budapest

Bygningene ser fullstendig forlatte ut, med gjenspikrede vinduer og skitne fasader. Men skinnet bedrar: Dette er de velkjent ruinbarene i Budapest. Kreative folk har forvandlet forfalne fabrikker, lagre og leiligheter til unike barer, restauranter og nattklubber som du ikke vil gå glipp av for alt i verden.

De fleste ruinbarene finnes i det jødiske strøket. I løpet av de siste tiårene har området forfalt mer og mer. Mange bygninger står tomme. Tidlig på 2000-tallet tok noen få gründere sjansen på å lage en bar i et område der ingen ville bo. De la dansegulv, og fikk kunstnere til å dekorere halvveis sammenraste vegger med kunst. Den første ruinbaren, med navnet Szimpla Kert, åpnet dørene året etter. Det var starten på en ny trend: Nå har Budapest rundt 30 slike utesteder.

Artistisk dekor i Szimpla Kert
Artistisk dekor i Szimpla Kert

Budapest

Szimpla Kert

En drink i en gammel Trabant

Hvis du ikke vet nøyaktig hvor den første ruinbaren i Budapest befinner seg, er det lett å gå glipp av den. Med unntak av et lite gult skilt er det ingen ting som avslører hvor Szimpla Kert, en av de mest unike utestedene i byen, befinner seg. Veggene er dekorert med psykedeliske bilder, og i den tildekkede bakgården er det et virvar av bord og stoler. Men ikke bare sett deg ned og slapp av, for det er så mye å se: Et badekar som er saget i to, for eksempel, eller en tom Trabant. Sørg for å prøve den legendariske Szimpla-burgeren, som kan bestilles i baren ovenpå.

+ Les mer

Se beliggenheten på kartet

Szimpla Kert, Kazinczy Ut. 14, Budapest, Ungarn

Dans i jungelen

En av de livligste ruinbarene i Budapest befinner seg faktisk i et trendy strøk i nærheten av de eksklusive teatrene. Den fascinerende baren Instant består av et helt leilighetskompleks, og har likevel så vidt plass til alle gjestene. I det som pleide å være et sted for å spise og sove, danser nå folk i en jungel av planter, brukte møbler og interessant kunst. Tips: Hvis du er sulten, kan du bestille en nydelig pølse med løk fra en av trallene i hallen, som minner om de du ser på gatene i New York.

+ Les mer

Instant

Se beliggenheten på kartet

Instant, Nagymező utca 38, Budapest, Ungarn
En fenomenal utsikt fra taket

Taket på et sosialistisk varehus

Nyt en drink mens vareheisen kjører deg opp på taket. Corvintető er en nattklubb på toppen av et varehus fra sosialisttiden. Du kan også gå trappen opp, selv om det er anstrengende. Den fargerike graffitien i trappehuset gjør det til en interessant opplevelse. Den største dansehallen har DJ-er fra hele verden, men høydepunktet er taket, der du får en spektakulær utsikt over byen mens du sitter i en gyngestol.

+ Les mer

Se beliggenheten på kartet

Corvintető, Blaha Lujza tér 1-2, Budapest, Ungarn

Foto

  • Instant: Andy Nugent, Flickr
  • En fenomenal utsikt fra taket: Corvintető, Flickr