Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

De skjulte plassene i det gotiske kvarter

Stikk av fra den kaotiske travelheten på La Rambla og finn roen i de labyrintiske trange gatene i det gotiske kvarter. Barri Gòtic er en av byens eldste og mest stemningsfulle bydeler. Det var her romerne etablerte bosettingen Barinco, som Barcelona har fått navnet sitt fra. Når du vandrer rundt i de middelalderske bakgatene, er det lett å forestille seg at de ofte var en kilde til inspirasjon for kunstnere som Picasso og Miró.

De spisse tårnene på La Seu og katedralene Santa Creu og Santa Eulàlia rager over det gotiske kvarter. Herfra leder talløse bakgater og smug til de bortgjemte, intime torgene som distriktet er så kjent for. Dypt i hjertet av Barri Gòtic forteller århundregamle fontener, kirker og hus historien om disse plassene. Sett av en makelig ettermiddag til å utforske denne rike arven.

Det middelalderske gotiske kvarter
Det middelalderske gotiske kvarter

Barcelona

Kunstmarkedet på "Pi"’

Kunst på Plaça del Pi

Treskjæringsarbeider, keramikk og malerier av Barcelonas panoramaer: Plaça del Pi er stedet for kunstelskere og folk som samler på uvanlige suvenirer. De ledende stjernene innen Barcelonas kunstnermiljø samles her, rundt kirken Santa Maria del Pi. Denne imponerende gotiske kirken tiltrekker seg opmerksomhet, med sine store glassvinduer med farger som er enda mer imponerende fra innsiden. Med sine barer, restauranter og antikvitetsforretninger er denne plassen et ideelt startpunkt for en vandring i det gotiske kvarter.

+ Les mer

Se kartet

Plaça del Pi, Barcelona, Spania

Fontenen på Plaça de Sant Felip Neri

Romantisk plass

Plaça de Sant Felip Neri er uten tvil en av Barcelonas vakreste plasser. På varme dager er det fint å slappe av i skyggen av den enkle fontenen, eller på en terrasse med en kjølig karaffel sangria. Tidligere huset en av bygningene ved plassen skomakernes laug. I dag rommer det et lite skomuseum. Barokkirken på plassen er sjarmerende, men lokale guider kan også fortelle mørke historier. De medtatte veggene er en påminnelse om bombardementet under borgerkrigen.

+ Les mer

Se kartet

Plaça de Sant Felip Neri, Barcelona, Spania

Fontenen fra 1300-tallet på Plaça de Sant Just

Gammel fontene

På Plaça de Sant Just ligger historien bokstavelig talt under føttene dine. Sant Just i Pastor-kirken på denne plassen huser relikviene av Barcelonas første kristne martyrer. Det overdådige interiøret og de vakre fargede glassvinduene avslører at denne kirken en gang i tiden var selve katedralen i Barcelona, frem til La Seu ble bygget. Sørg for å få med deg den gotiske fontenen fra 1300-tallet i hjørnet av plassen. Tidligere var dette det eneste stedet der jøder og kristne hadde lov til å handle med hverandre.

+ Les mer

Se kartet

Plaça de Sant Just, Barcelona, Spania