Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

De historiske tavernaene i Madrid

Madrids historie strekker seg flere århundrer bakover. Det synes ikke bare på bygningene i byen, men også på pubkulturen. I tillegg til alle de moderne og trendy stedene som dukker opp som sopp etter regn (og forsvinner like fort), finnes det mange historiske puber som er upåvirkelige av trender. Det er på slike steder at befolkningen i Madrid i århundrer har drukket kald "cerveza", ofte akkompagnert av deilige tapas.

De som leter etter det "ekte" Spania trenger ikke å se lenger enn til en tradisjonell "taverna". Taverna-dekoren, med skinnende fliser, malerier og gulnede bilder, virker langt mer tidløs enn den kalde betongen og plasten i 2000-tallets loungebarer. Tapasene her har ennå ikke smeltet sammen med kinesisk dim sum eller tyrkisk mezze. Nyt den tradisjonelle spanske kulturen på disse tre historiske tavernaene.

Pintxos (baskiske
Pintxos (baskiske "tapas") og cerveza

Madrid

Gijón: atmosfære og kvalitet

La Taberna del Gijón

Gijón åpnet i 1888, og har fortsatt all sin sjarm i behold. På mandager er det lyrikkveld, og følgelig er dette en av de mest berømte litterære pubene i Madrid. Mange kunstnere, forfattere, poeter og til og med politikere har sittet ved bordene her i årenes løp. Nasjonalbiblioteket ligger like rundt hjørnet. Atmosfæren er god, og maten har et utmerket rykte.

+ Les mer

Se på kartet

Paseo de Recoletos 21

Casa Alberto

Casa Alberto er en av de mest fascinerende tavernaene i Madrid. Veggene er prydet med oljemalerier og en mann på 70 år kan ofte ses bak baren. Casa Alberto ble grunnlagt i 1827, og holder til i en bygning der den berømte spanske forfatteren Cervantes sies å ha skrevet en av romanene sine. Tavernaen har overlevd gjennom alle disse tiårene takket være sine fantastiske tapas og vermut på fat. Sørg for å prøve den legendariske oksehalestuingen.

+ Les mer

Interiøret i Casa Alberto

Se på kartet

Calle de Las Huertas 18

Natteliv i Madrid

Casa Ciriaco

Helt siden grunnleggelsen har Casa Ciriaco hatt berømte gjester, inkludert både tyrefektere og medlemmer av den spanske kongefamilien. Smilende portretter av mange av dem henger på veggene i spiseområdet. Denne tavernaen var møtested for intellektuelle før den spanske borgerkrigen brøt ut. Den rommer med andre ord både en solid dose historie og deilig mat (spesialiteten er pattegris).

+ Les mer

Se på kartet

Calle Mayor 84

Foto

  • Gijón: atmosfære og kvalitet: Mark Pattison, Flickr
  • Interiøret i Casa Alberto: dr_zoiberg, Flickr
  • Natteliv i Madrid: James Guppy, Flickr