Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Det ikoniske Palais des Nations

Vakkert beliggende i en park med utsikt over Genèvesjøen, på grensen mellom Sveits og Frankrike, finner du Palais des Nations — et symbol på det internasjonale samfunnets fellesarv. Som besøkende kan du vandre gjennom de overdådig dekorerte konferanserommene, der legendariske avtaler har blitt undertegnet og milepæler innen menneskerettigheter, fred og helse har blitt oppnådd.

Etter annen verdenskrig ble Folkeforbundet etablert for å gjøre slutt på all krig. Genève ble valgt som organisasjonens hovedsete, og dermed også som internasjonalt diplomatsentrum. Derfor ble et palass oppført i Ariana-parken, med utallige konferanserom, hver av dem dekorert og fylt med gaver av medlemsstatene. I dag vaier medlemsstatenes flagg langs avenyen som leder frem til inngangen, og formidler en internasjonal atmosfære lenge før du kommer inn.

En rundtur gjennom 193 land

Selv om komplekset brukes til mer enn 9 000 møter hvert år, er en stor del av det åpent for publikum. Veggene i den store konferansesalen er dekorert med malerier donert av Frankrike, mens tregulvet på presidentpodiet kommer fra Australia. I 1937 donerte USA det første simultantolk-anlegget, og det originale møblementet er en gave fra Sveits.

De unike freskene som pryder veggene i rådskammeret i 3. etasje gir dette rommet en helt annerledes atmosfære. Tre av freskene er av Karl Hügin. "Krigens ofre" portretterer en gråtende kvinne ved siden av liket av en soldat som fortsatt holder sverdet i hånden. For noen få år siden ble Rom XX renovert og omdøpt til Menneskerettighetenes og sivilisasjonsalliansenes rom. Som del av renovasjonen omskapte den spanske kunstneren Miquel Barceló det hvelvede taket i rommet til et uttrykksfullt og fargerikt kunstverk.

Forsamlingssalen

En park for alle

Palais des Nations er omgitt av den vakre Ariana-parken, der påfugler går fritt omkring og du finner 800 forskjellige treslag. Parken var en gang en families herregård. Familien godtok byggingen av palasset på betingelse av at påfuglene skulle få gå fritt omkring der. De fleste fuglene har blitt donert av en japansk dyrehage i årenes løp. Parken har også villaer fra 1800 -tallet og flere titalls statuer, tårn og minnesteiner — noen av dem donert av medlemsstatene. Himmelsfæren fra 1939, med sine 85 forgylte konstellasjoner og 840 sølvbelagte stjerner, er definitivt noe man må få med seg.

Statue i Ariana-parken

Foto

  • Forsamlingssalen: Martin Lehmann, Shutterstock
  • Statue i Ariana-parken: Yu Lan, Shutterstock