Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Den ikoniske Sydney Harbour-broen

Hvert år på nyttårsaften får verden se spektakulære bilder av fyrverkeriet over Sydney Harbour-broen. "Kleshengeren" blir uløselig assosiert med Sydneys bysilhuett. De som ikke har høydeskrekk kan klatre opp til toppen av denne ikoniske broen.

I 1922 ble det lagt ut verdensomspennende anbud for en bro som skulle forbinde Sydney sentrum med de nordlige strøkene av byen. Etter seks års bygging ble Sydney Harbour-broen innviet i 1932. Denne største stålbuebroen i verden har en høyde på 134 meter – målt fra vannflaten. Broen veier totalt 52 800 tonn. Den enorme vekten støttes opp av stålpilarer gjemt under de fire steintårnene på begge bredder.

The Sydney Harbour Bridge Climb

1332 trappetrinn

Det er mange ulike måter å beundre broen på, men den mest populære er Sydney Harbour Bridge Climb. Man klatrer opp de 1332 trinnene til toppen av broen, der man har 360 graders utsikt over Sydney. På den vanlige turen bruker man om lag 3,5 timer på å nå toppen, fulgt av en guide. The Discovery Climb er en mer omfattende tur. Den går gjennom midten av broen, og ender også opp med en fantastisk utsikt fra toppen av buene. Man får mange fascinerende fakta og mye informasjon om brostrukturen på denne turen. Tips: Denne opplevelsen er enda mer spesiell ved soloppgang eller solnedgang.

Broens silhuett

Pylon Lookout

Heldigvis finnes det en mindre intensiv og tidkrevende måte å få den samme utsikten på: Pylon Lookout. Utsiktsplattformen i det sørøstlige tårnet på broen kan nås med bare 200 trinn. Når du kommer til toppen, blir du belønnet med en sublim utsikt over byen, havnen og brosidene. Underveis til toppen er det ulike utstillinger om broens historie og byggingen av strukturen.

+ Les mer

Se på kartet

Pylon Lookout, Cumberland Street, The Rocks, Sydney