Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Den imponerende katedralen i Milano

Midt på Piazza del Duomo står Duomo di Milano. Denne katedralen er et ekte gotisk mesterverk med mer enn 3 500 statuer av helgener, dyr og monstre, og 135 tårn som strekker seg mot himmelen. Byggingen av dette enorme gudshuset tok 600 år. Så sent som i 1950 ble det fortsatt utført arbeid i de øvre seksjonene og portalene.

Det var biskop Antonio da Saluzzo som beordret byggingen av katedralen i 1386. I de første årene var byggingen et europeisk samarbeidsprosjekt. Prosjektledelsen roterte mellom franske, tyske og italienske byggmestere. Dette førte nødvendigvis til forsinkelser, ettersom alle hadde ulike visjoner for byggingen av katedralen. Rundt 1400 begynte arbeidet for alvor, men det skulle ta århundrer før det var ferdig.

Napoleon fikk fart på sakene

Fra tid til annen stoppet byggingen opp i lange perioder – et par ganger så lenge som et århundre. Så dukket Napoleon Bonaparte opp. Han kom, så og erobret Milano, og sørget for at frontfasaden ble fullført i løpet av sju år. Arbeidet ble finansiert av den franske staten, men det var ikke bare av veldedighet fra Napoleons side: Han ville bli kronet til Italias konge i katedralen. Og Napoleon ville ikke ha vært Napoleon om han ikke hadde lykkes. Rett overfor katedralen står en statue av den lille franskmannen til hest. Senere ble bildet av ham også plassert på et av de 135 tårnene, som takk for sjenerøsiteten hans.

Statuen av Napoleon Bonaparte

En skog av tårn

Tårn som strekker seg mot himmelen er et av de mest bemerkelsesverdige trekkene ved den gotiske katedralstilen, og ingen andre katedraler i verden har så mange tårn som Milanodomen. I tillegg til å kranse katedralen langs kantene, dekker disse tårnene også hele taket, og danner nesten en krone rundt hovedtårnet. I dette tårnet finner vi Madonnina, eller den lille Madonna, en 14 meter høy statue av Jomfru Maria. Statuen er laget av kobber og er dekket med 3 900 biter av gullblad.
Mange av tårnene er rikt dekorerte, med ornamenter og statuer. Det beste stedet å se dem fra, er fra taket på domen. Man kan komme opp dit med heis, men det er mer sjarmerende å gå trappene. Man klatrer opp mellom tårnene, og får fantastisk utsikt underveis. Du kan se Milanos høyeste skyskraper, den bombastiske jernbanestasjonen, og på en klar dag helt til Alpene. Når du omsider når toppen og står midt imellom alle tårnene, er det som om du har kommet inn i en liten landsby.

Spirene på domen