Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Øyene utenfor Lima

Det er flere øyer i Stillehavet like utenfor kysten av Lima. De vakreste av dem er Palomino og Cabinzas, som er kjent for sin uberørte naturskjønnhet og det varierte dyrelivet, blant annet pelikaner, humboldtpingviner og sjøløver.

Peru blir vanligvis inndelt i høylandet, regnskogen og kysten. Men en viktig region blir ofte oversett: havet. I havet utenfor kysten av Lima vrimler det av fisk, noe som trekker mange dyr til øyene i nærheten. Under en ekskursjon med båt vil du se en stor rikdom av havdyr.

Mange sjøfugler samler seg på øyene
Mange sjøfugler samler seg på øyene

Lima

Ta en båttur i naturskjønne omgivelser

Flere selskaper i Lima organiserer båtekskursjoner til øyene utenfor kysten. Alle båtene seiler fra Callao-havnen. Når du kommer ut på havet må du ikke glemme å se deg tilbake for å beundre den imponerende Real Felipe-festningen. Dette forsvarsverket ble bygget på 1700-tallet for å beskytte havnen mot sjørøvere. Det var også her de spanske troppene utkjempet sin siste kamp mot peruansk uavhengighet. Ved lavvann kan man se restene av Camotal, en del av Callao som forsvant i havet under jordskjelvet i 1746.

Den første øya du ser, er San Lorenzo, den største øya utenfor Lima-kysten, som i dag huser en marinebase. Sommerhuset til den peruanske presidenten ligger også på denne vakre øya. Den neste øya som dukker opp, er den imponerende El Frontón. Tidligere ble denne øya brukt som karantenestasjon for båter som skulle inn i Callao-havnen. Senere ble øya i mange år brukt som fengsel. Etter om lag 30 minutter kommer du til øyene Cabinzas og Palomino, der besøkende blir ønsket velkommen av høy kvitring fra de mange fuglene som lever her.

Solen går ned bak San Lorenzo
Øyene er tett befolket av sjøløver

Svømme med sjøløver

Cabinzas er en gruppe klippeøyer fulle av huler og grotter, og med et stort mangfold av fuglearter. Øyene er et fristed for havfugler som pelikaner, havsuler og skarv. En stor koloni av humboldtpingviner holder også til her. Litt lenger ned ligger Palomino-øyene, et populært sted for sjøløver. Hundrevis av disse elskelige dyrene ligger og later seg på klippene, mens andre lar seg gli ned i vannet for å jakte eller leke. Flere båtekskursjoner gir mulighet for å svømme sammen med sjøløvene - en fabelaktig avslutning på en fin dag til sjøs.

Svøm med sjøløvene på Palomino-øyene

Foto

  • Solen går ned bak San Lorenzo: David Almeida, Flickr
  • Øyene er tett befolket av sjøløver: Laia Bonastre, Flickr
  • Svøm med sjøløvene på Palomino-øyene: Paul Seligman, Flickr