Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Montréals juvel

Mont Royal er stedet innbyggerne i Montréal drar til for å få frisk luft, ta fine fotturer, gå på ski om vinteren og ha piknik om sommeren. Dette er byens beste sted for friluftsliv, idrett eller ganske enkelt for å drømme seg litt vekk. Fra sentrum er det bare å følge hvilken som helst gate oppover. Alle sammen leder til slutt til en 233 meter høy topp med en park med fantastisk utsikt over byen.

Parken ble innviet i 1876, og var utformet av Frederick Law Olmsted, mannen som utformet Central Park i New York. I 1860 var det meste av fjellet snauhogd av skogbrukere, noe byens befolkning slett ikke var fornøyd med. Da området ble regulert til bypark fikk Montréal en skikkelig juvel, og den dag i dag er parken et svært populært utfartssted.

Solnedgangen sett fra Mont Royal
Solnedgangen sett fra Mont Royal

Montreal

Til topps

Mont Royal har faktisk tre topper, men den høyeste og mest kjente er Mont Royal Summit. Flere forskjellige turveier fører til utsiktspunktet på denne toppen. De 6-7 kilometer lange rutene har slak stigning, så det er en ganske lett tur. Fra Peel Street kan du slå inn på en svingete turvei kjent som "serpentineren". Du kan også sykle opp. Olmsted Road er en bred sykkelvei som begynner ved George-Étienne Cartier-monumentet på Park Avenue og går helt opp til toppen av fjellet. De som helst vil unngå sportslige utfordringer, kan velge å ta buss nummer 11 til utsiktspunktet. Bussen går fra Mont-Royal metrostasjon.Et 30 meter høyt kors står som et fyr på toppen, og belyses vakkert hver natt. Det er til minne om trekorset som ble satt opp her i 1643 av Montréals grunnlegger, guvernør Paul Chomedey.

Natur i hjertet av byen

“Innbyggerne i Montréal er stolte over "fjellet" sitt, og kaller det "La Montagne".”

Vakre gravplasser

Det finnes to store gravplasser på nordsiden av Mont Royal: Cimetière Mont-Royal og Cimetière Notre-Dame-des-Neiges. Førstnevnte er det siste hvilestedet til minst 200 berømte kanadiere. Gravplassen stammer fra 1852 og er en fredelig oase og et paradis for fuglekikking. Cimetière Notre-Dame-des-Neiges er nesten like gammel som Cimetière Mont Royal. Den er Canadas største gravplass – mer enn en million mennesker er gravlagt her. Utformingen er basert på den berømte gravplassen Père Lachaise i Paris. Ved inngangen kan du få en brosjyre, en god veileder for spaserturer til gravplassens vakreste steder.

Cimetière Notre-Dame-des-Neiges
Fantastisk utsikt fra Mont Royal
Skøyting på Beaver Lake

Avslapping ved Beaver Lake

Beaver Lake, eller Lac aux Castors, er favorittstedet til mange av innbyggerne i Montréal. Om sommeren er det båtfolk og solbadere som holder til her, men så snart temperaturen faller og den harde kanadiske vinteren setter inn, forvandles Beaver Lake til et skøyteparadis. Fra desember til mars kan du skøyte rundt på banen. I helgene blir det veldig folksomt, så dra dit på en ukedag for å unngå folkemengden.

Foto

  • Cimetière Notre-Dame-des-Neiges: meunierd, Shutterstock
  • Skøyting på Beaver Lake: zalgon, Flickr