Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

JFK-tragedien

Skuddene, kaoset og de mange konspirasjonsteoriene: 22. november 1963 er en dag Dallas aldri kommer til å glemme. Mordet på president John F. Kennedy er en av de mest forferdelige hendelsene i amerikansk historie, og likevel en av de som gjør mest inntrykk. Historien om Kennedys liv, og spesielt denne mørke dagen, blir gjenfortalt til minste detalj i Sixth Floor Museum i sentrum av Dallas.

Opprinnelig var Sixth Floor Museum et lager og et distribusjonssenter for skolebøker. Det ble kjent over hele verden da president Kennedy ble skutt fra 6. etasje i 1963. Da Texas School Book Depository flyttet ut i 1970, håpet mange av innbyggerne i Dallas at bygningen skulle bli revet. I stedet flyttet byadministrasjonen i Dallas inn. 5. og den beryktede 6. etasje sto imidlertid tomme inntil Sixth Floor Museum ble innviet på President’s Day i 1989.

Gate der president John F. Kennedy ble myrdet

Et kryss på asfalten

President Kennedy ble skutt kl. 12.30 mens han kjørte gjennom byen i en åpen limousin. Det krysset på asfalten foran Dealey Plaza er en stille påminnelse om det brutale mordet, og markerer stedet der Kennedy ble truffet av kulene. Mange mennesker våger seg ut i trafikken for å ta et kjapt bilde av stedet. Det er imidlertid mye tryggere å gjøre det fra fortauet.

Det beryktede vinduet

Museet strekker seg over to etasjer. I 6. etasje får du et glimt av livet til JFK og et inntrykk av tiden han levde i. Hovedfokuset i utstillingen er likevel mordet og hendelsene som fulgte. Vinduet som Lee Harvey Oswald skjøt presidenten fra er blokkert, men resten av området har blitt nesten fullstendig restaurert til slik det så ut i 1963. Et spesielt, men også et uhyggelig sted. I 7. etasje er det også midlertidige utstillinger om temaer som har med mordet å gjøre.

Skuddene ble avfyrt fra 6. etasje

Konspirasjonsteorier

50 år etter mordet florerer fortsatt en rekke konspirasjonsteorier som går ut på at Lee Harvey Oswald ikke var alene om skuddene, og at flere mennesker var involvert i drapet på presidenten. Museet forklarer flere av disse teoriene. Hvis du ikke har vært i tvil om hvem som drepte presidenten, kommer du til å få det etter å ha sett utstillingen. Teoriene får det til å gå helt rundt for deg.