Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Kunsthalle: sju århundrer med kunst

Kunsthalle i Hamburg er et av de største og viktigste kunstmuseene i Tyskland. Museets tre imponerende bygninger byr på totalt 13 000 kvadratmeter utstillingsplass. Her kan kunstelskere beundre tusenvis av malerier, tegninger og skulpturer fra ulike perioder, inkludert romantikken. Museet stiller også ut moderne kunst fra det 20. århundre.

Hallene og galleriene i Kunsthalle viser sju århundrers kunsthistorie. Her kan du beundre klassiske 1800-tallsarbeider av tyske mestere som Caspar David Friedrich og Max Liebermann, så vel som arbeider av nederlandske og flamske malere. I tillegg til den imponerende permanente samlingen, er Kunsthalle også berømt for de midlertidige utstillingene, som trekker tusener av besøkende til Hamburg hvert år.

Kunsthalle ligger sentralt, og viser kunst fra sju århundrer
Kunsthalle ligger sentralt, og viser kunst fra sju århundrer

Hamburg

Romantikkens høydepunkt

Besøkende kan lett tilbringe en hel dag med å kikke på den enorme samlingen i Kunsthalle. Den permanente samlingen er inndelt i flere kategorier, blant annet Gamle mestere, 1800-tallet og Moderne kunst. Galerie der Gegenwart viser kunst fra 1960-tallet og fremover. Utstillingen av Gamle mestere viser religiøs kunst og nordtyske arbeider fra det 14. århundre. Galleriet viser også religiøse arbeider av berømte nederlandske og flamske malere som Rembrandt, Van Ruisdael og Rubens.

Utstillingen av kunst fra 1800-tallet inkluderer arbeider av kjente tyske malere som Philipp Otto Runge og Max Liebermann. Samlingen inkluderer også fjorten enestående arbeider av Caspar David Friedrich, inkludert "Das Eismeer"'og "Wanderer über dem Nebelmeer". Disse arbeidene viser tilskueren kraftfulle landskaper som fremkaller en følelse av ensomhet, et typisk tema for perioden. Disse intense maleriene utgjør høydepunktet innen den romantiske bevegelsen.

“Bruk en hel dag på å utforske Kunsthalle”

Moderne mestere

Kunsthalles samling av moderne kunst er den største og viktigste i Tyskland. Den inkluderer verker fra perioden 1900 til 1960 av berømte modernistiske kunstnere som Edvard Munch, Pablo Picasso, Kirchner og Paul Klee. Arbeidene av den norske kunstneren Edvard Munch omfatter en versjon av hans Madonna, og flere malerier av Pikene på broen. Picassos tidlige kubistiske arbeider henger ved siden av malerier av tyske mestere som August Macke. Samlingen har også noen imponerende arbeider av Beckmann – se spesielt etter maleriet "Ulysses und Calipso".

“Picassos tidlige kubistiske kunst henger ved siden av malerier av tyske mestere som Macke”