Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Det største shoppingsenteret i verden

Med over 1 200 butikker, 120 restauranter og kafeer, et enormt akvarium med 30 000 fisk, og en olympisk skøytebane, er Dubai Mall en spektakulær attraksjon. Shop på Marc Jacobs og Manolo Blahnik og spis på Ping Pong Dim Sum eller Yo Sushi. Ta et par runder på skøytebanen når utetemperaturen stiger til 40 grader, eller slapp av i et boblebad på Acqua di Parma.

Dubai Mall slår verdensrekorder. Med over 1,1 millioner kvadratfot er dette det største shoppingsenteret i verden. Det huser verdens største sukkertøybutikk, Candylicious, på 930 kvadratmeter. Og kjøpesenteret hevder å være verdens mest besøkte fritidsdestinasjon, med 65 millioner besøkende (i 2012) i året, langt fler enn hele New York.

Dubai Mall: flere besøkende enn New York
Dubai Mall: flere besøkende enn New York

Dubai

Shopping, skøyter eller et besøk i gullsouken?

Dubai Mall – rett ved siden av kamelveddeløpsbanen som ligger i skyggen av verdens høyeste bygning, den 162 etasjer og 828 meter høye Burj Khalifa – har en grunnflate på størrelse med om lag 50 fotballbaner. Å kalle det et kjøpesenter er en drøy underdrivelse: Det er mer som en fireetasjes by, med 95 heiser og 150 rulletrapper. Senteret har en kino med 22 lerreter og 2 800 seter, inkludert superluksuriøse suiter med butlertjeneste. SEGA-spillehallen har over 150 videospill.
Skøytebanen har plass til 2 000 tilskuere. Det skorter heller ikke på shoppingmuligheter: Besøk gullsouken med 220 gullsmedforretninger, gå og kikk i varemagasinene Marks & Spencer og Galeries Lafayette, eller finn siste mote i flaggskipforretningene til Chanel, Dior, Gucci eller Louis Vuitton. Og det er åpenbart fortsatt rom for å utvide dette største shoppingsenteret i verden: Dubai Mall bygger ut med ytterligere 100 000 kvadratmeter butikklokaler, slik at det i fremtiden kan ta i mot 100 millioner besøkende i året.

“Dubai Mall, ved siden av kamelveddeløpsbanen, har en grunnflate tilsvarende om lag 50 fotballbaner”

Elegant overnatting etter en dag med shopping

Du kan bruke en hel dag i dette shoppingparadiset. Varemagasiner, butikker, kafeer, restauranter og attraksjoner er åpne til kl. 22, og frem til midnatt i helgene. Du kan til og med overnatte. Det innebygde femstjerners designhotellet The Address har en arabisk restaurant, en cocktailbar med DJ-er ved et uendelighetsbasseng, og et ultraluksuriøst spa der du kan få kroppen pakket inn i atlantisk tare og massasje med varme lavasteiner. Da blir du avslappet og klar for nok en dag med shopping.

Designerhotellet The Address

Foto

  • Designerhotellet The Address: Sophie James, Shutterstock