Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Majestetiske Popocatepetl

Med sin majestetiske høyde tårner vulkanen Popocatepetl over landskapet omkring. Folk i Mexico by omtaler den med kjælenavnet "Popo". Vulkanen er en praktfull destinasjon for fotturer, klatring, skisport eller ganske enkelt for å nyte utsikten. Men ikke la deg lure - "Popo" er fortsatt aktiv.

Popocatepetl betyr "rykende fjell" på aztekerspråket, og det er en presis beskrivelse av Popo. Siden 1994 har vulkanen blitt litt aktiv igjen, og det er ikke uvanlig å se røyksøyler stige opp. Den siste alvorlige hendelsen fant sted i 2013, da Popo spydde ut skyer av aske, og tvang flytrafikken til å unngå området. Turen opp til toppen av det 5426 meter høye fjellet er ikke spesielt krevende, men tar minst seks timer hver vei.

Forbundet med tvillingbroren

Popocatepetl er anslått å være 730 000 år gammel, og er en såkalt stratovulkan, en kjegleformet vulkan sammensatt av mange lag med hard lava. Vulkanen er forbundet med "tvillingbroren" Iztaccihuatl. Begge vulkanene ligger om lag 70 kilometer fra Mexico by, og er atskilt av en 16 kilometer lang fjellrygg. En tur langs denne ryggen byr på storslagen utsikt til Popo, og er et alternativ dersom giganten skulle være for aktiv for en tur. Flere turoperatører i Mexico by tilbyr turer med fører til disse vulkanene.

Popocatepetl sett fra Iztaccihuatl
Popocatepetl fra luften

“Fjorten spanske klostre fra 1500-tallet ligger spredd omkring i fjellsidene rundt vulkanen”

Historiske høydepunkter

I tillegg til natur og vakker utsikt, har Popocatepetl også interessante historiske attraksjoner å by på. Langs fjellsidene rundt vulkanen finner du fjorten spanske klostre som dateres tilbake til 1500-tallet. Der får man et spennende innblikk i Mexicos historie under spansk styre. Spanjolene bygde disse klostrene i et forsøk på å omvende de innfødte til kristendommen. Alle klostrene er åpne for besøkende. Den spesielle klosterruten fører til elleve av dem.