Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Middelaldergatene i Altstadt

Altstadt er et av de mest sjarmerende strøkene i Zürich. Området var en gang falleferdig og forlatt, men nå har de krokete middelaldergatene på begge sider av Rathausbrücke blitt fullstendig revitalisert. De monumentale residensene huser nå trendy butikker, fine restauranter, sofistikerte loungebarer og elegante boutiquehoteller. Å gå seg bort er en del av sjarmen i Altstadt, og gir deg mulighet til å snuble over bortgjemte bakgater og plasser.

Klatre opp i et av tvillingtårnene i Grossmünster og se hvordan elven Limmat renner tvers igjennom gamlebyen. På venstre bredd ligger Mindere Stadt med det slanke spiret på Fraumünster, og St. Peter-kirken, der fasaden er prydet med den største kirkeklokke-urskiven i Europa. På den høyre bredden ligger Niederdorf – som lokalbefolkningen har gitt kallenavnet "Dörfli" – med den populære handlegaten Niederdorfstrasse. De to halvdelene av gamlebyen er knyttet sammen av monumentale Rathausbrücke, og begge delene byr på mange muligheter for en vellykket helg i Zürich.

Altstadt: fra Rembrandt til barbeintbar

Mange av de som besøker Zürich kommer seg aldri ut av gamlebyen. Og med god grunn: her er det mer enn nok å se og gjøre. Gå opp de 187 trappetrinnene i Grossmünster-tårnet og se den spektakulære utsikten over byen, beundre glassmaleriene av Marc Chagall i Fraumünsterog ta en espresso i Rathaus-kafeen mens du ser ut over elven. Gå langs de kronglete bakgatene, eller "Gassen", til Kunsthaus og se kunstverk av Rembrandt, Van Gogh, Rothko og Warhol.
Spaser over de mange småplassene med sine fontener rundt Sankt Peter til den lille Lindenhof-parken. Dette er den eldste delen av Zürich, der det en gang sto et romersk fort på åsen over elven. Kryss Rathausbrücke og sett deg i en patio i Limmatquai-strøket og spis raclette mens du nyter utsikten mot husbåtene i Schipfe-strøket. Og en lummer sommerkveld kan du ta av deg skoene i Barfussbar ("barbeintbaren") i den 125 år gamle Frauenbad lido, og danse barbeint på trebryggen over Limmat idet en rosa sol forsvinner bak tvillingtårnene i Grossmünster.

“Dans barbeint på trebryggen over Limmat ved solnedgang”

De beste stedene: tre tips

Den hippe kafeen Cakefriends lager den beste espressoen i byen, i tillegg til hjemmebakte kaker og deilig iskrem. Flaggskipbutikken til det ungdommelige klesmerket Alprausch er full av morsomme t-skjorter. Motivene har navn som Alpaufzug, Bügelmeier og Bergbähnli, og viser bilder av sveitsiske symboler som kubjelle, fjellgeit og taubane – om enn i en ganske hip fortolkning. Den sofistikerte loungebaren Wings er innredet med møbler fra Swissair, som gikk konkurs i 2002. I et hjørne står en rad med business class-seter, vinduene er fra en MD-11 (ølet er også oppkalt etter dette flyet), og cocktailene har navn som Takeoff, Turbulence og Jetlag. En annen morsom ting: Eieren er en forhenværende flykaptein, og en av bartendere var flyvert.

En het kveld i Frauenbad

Foto

  • En het kveld i Frauenbad: Stefan, Flickr