Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Mission-style burrito

San Francisco er berømt for sine burritos. Overrasket? Meksikanske burritos er en populær lunsj- og middagsrett over hele verden, men i San Francisco har denne retten fått en egen vri, og kalles Mission-style burrito. Gjør det til en "mission" å prøve minst en av dem mens du er i San Francisco.

Mission-style burrito oppsto på 1960-tallet i Mission-strøket i San Francisco. Nabolaget var først og fremst bebodd av latinamerikanere, og følgelig var det også mange taqueriaer der, dvs. meksikanske gatekjøkkener. Mission-style burrito er en kombinasjon av bønner, guacamole, rømme, kjøtt og grønnsaker. Men det som gjør den annerledes enn andre burritos, er den gigantiske størrelsen, tilsetningen av ris og det faktum at den er pakket inn i aluminiumsfolie for å hindre alle ingrediensene i å falle ut.

Det fargerike Mission-strøket
Det fargerike Mission-strøket

San Francisco

Den perfekte burrito

Ikke et diskusjonstema

Det er en uskreven lov i San Francisco at tre ting ikke egner seg som diskusjonstema mellom venner: politikk, religion og byens beste taqueria. Spør ti tilfeldige forbipasserende om hvilken taco-sjappe de liker best, og du vil få ti forskjellige svar. Men for alle folk i San Francisco er kvaliteten det aller viktigste. Risen skal ikke bare være fyll, den skal ha god smak, bønnene skal være perfekt tilberedt og kjøttet må ha utmerket kvalitet.

Ultramørt svinekjøtt

Taqueria San Francisco ligger ì enden av Tacostripa – en strekning av 24th Street mellom Mission og Potrero Hill med flust av taquerias. Kjøttet som serveres her er så mørt at det må ha falt av grillspydet og ramlet rett opp i burritoen din. Burrito al pastor (marinert svinekjøtt, grillet langsomt) er et populært valg. De serverer også en variant med dampet kylling. Begge er uimotståelige.

+ Les mer

“Taco-stripa er en strekning av 24th Street mellom Mission og Potrero Hill med flust av taquerias”

Se på kartet

Taqueria San Francisco, 2794 24th Street, San Francisco
Papalote Mexican Grill

Salsa som hemmelig våpen

Ferske ingredienser er viktig, og det forstår de til fulle hos Papalote Mexican Grill - de tilbereder ikke kjøttet før du bestiller det. Men det virkelige hemmelige våpenet deres er salsa av grillede tomater. Denne sausen har en dyp, rik og røykaktig smak som på magisk vis gjør hver eneste bit til en smakseksplosjon. Denne salsaen er så populær i San Francisco at den kan kjøpes på glass for bruk hjemme.

+ Les mer

Se på kartet

Papalote Mexican Grill, 3409 24th Street, San Francisco

Burrito med stekte kokebananer

En av de viktigste ingrediensene i en burrito er selvfølgelig kjøttet, men det betyr ikke at det ikke finnes gode vegetariske alternativer. Burrito med stekt kokebanan og svarte bønner fra Little Chihuahua er nesten bedre enn (de organiske!) kjøttvariantene du får på denne taqueriaen. Der mange andre taqueriaer erstatter kjøttet med tofu, har Little Chihuahua valg en annen variant. Vegetarburritoen deres er fylt med skiver av kremaktig, stekt kokebanan, grillet paprika, svarte bønner og ost – en utrolig deilig kombinasjon!

+ Les mer

Little Chihuahua

Se på kartet

Little Chihuahua, 292 Divisadero Street, San Francisco

Foto

  • Papalote Mexican Grill: Papalote Mexican Grill
  • Little Chihuahua: Adam Fagen, Flickr