Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

De vakreste stedene for snorkling og dykking på Curaçao

Både Aruba og Bonaire er kjent som paradiser for snorkling og dykking, men det er like vakkert på Curaçao. Mange av de beste stedene for dykking på Curaçao er lett tilgjengelige – korallrevene ligger tett ved kysten, bare en kort svømmetur fra stranden. Bare ta på deg snorkelen og dykkermasken, eller ta med deg din egen oksygentank, og dykk ned i det Karibiske hav for å oppdage en forunderlig undervannsverden av fargerike koraller og fisk.

Sammenlignet med det tørre og forrevne landskapet på land, er Curaçaos undervannsverden overraskende fargerik og mangfoldig. Det vrimler av delfiner, havskilpadder, djevelrokker, murener, papegøyefisk, gulhalesnappere og harmløse ammehaier. I det varme og rolige havvannet kan man ha sikt på opptil 30 meter. Det er virkelig fantastisk å dykke ned i et hav med så mange korallhager og skipsvrak. Nedenfor er en liste over de tre viktigste områdene for snorkling og dykking på Curaçao, alle i svømmeavstand fra en tropisk strand.

Fargerike koraller i havet rundt Curaçao
Fargerike koraller i havet rundt Curaçao

Curaçao

Møt en rød løvefisk i Eventyrland

Alice i Eventyrland på Playa Kalki

Kalksteinsklippene og de hvite sandstrendene er vakre, men kallenavnet "Eventyrland" på Playa Kalki refererer spesielt til det som er under vannflaten. Som en moderne Alice i Eventyrland vi du oppdage en verden full av overraskelser. Bare tre minutters svømmetur fra stranden finner du soppformede korallformasjoner med rokker, skilpadder, murener og hummer. Den lille stranden når du via en trapp fra Kura Hulanda Lodge & Beach Club. Dykke- og snorkelutstyr kan leies på Go West Diving (www.gowestdiving.com).

+ Les mer

Se på kartet

Playa Kalki, Westpunt, Curaçao

Caracasbaai: snorkling rundt en sunket slepebåt

For tretti år siden sank en liten slepebåt utenfor den steinete kysten av Caracasbaai. Vraket er overgrodd av koraller, og ligger på en dybde av bare fem meter – et populært mål for dykkere og snorklere. Der er nesten ikke bølger eller strøm, så du kan flyte rolig over murener, trompetfisk og tubekoraller. Dykkere kan svømme litt lenger ut og utforske et dypt korallrev som skråner ned til en dybde av 30 meter. Du kan svømme ut til slepebåtvraket fra stranden, etter bestille plass om bord på en båt på Down Town Diving (www.downtowndiving.info).

+ Les mer

Fridykking

Se på kartet

Tugboat, Caracasbaai, Curaçao

Snorkling rett ut fra stranden

Cas Abao: plantasjestrand med sjøhester

Cas Abao er en privat strand med hvit sand, vaiende palmetrær og krystallklart blått vann. Stranden har utmerkede fasiliteter som strandrestaurant, solsenger, dusjer, toaletter, safer for de personlige eiendelene dine, og til og med massasje. Kom deg ut i vannet og oppdag flere typer harde og myke koraller, havsvamper, papegøyefisk, rokker, murener, kulefisk og jomfrufisk. Hvis du er heldig, kan du også støte på havskilpadder og sjøhester. Du kommer ned på stranden via inngangen til den tidligere plantasjen Cas Abao. Utstyr kan leies i dykkerforretningen på stranda (www.casaboudiveandwatersports.com).

+ Les mer

Se på kartet

Playa Cas Abao, Banda Abou, Curaçao

Foto

  • Snorkling rett ut fra stranden: I DEM I ,Flickr