Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Byens mest berømte tvillinger

Ingen andre bygninger definerer Kuala Lumpurs bysilhuett på samme måte som byens mest berømte tvillinger: Petronas-tårnene. Disse bygningene rager 452 opp mot himmelen, og var en gang de høyeste tårnene i verden. Tvillingtårnenes rekord ble knust med åpningen av Taipei 101 i Taiwan seks år senere.

Arkitekt César Pellis tårndesign er sterkt inspirert av tradisjonelle mønstre innen muslimsk kunst. De kantete fasadene på de 88 etasjer høye tårnene danner åttekantede stjerner, og toppen av tårnene minner om den klassiske konturen til en minaret. Det er et interessant faktum at de to identiske tårnene ble bygget av to forskjellige entreprenørselskaper for å overholde byggefristen på seks år. Tårnene ble offisielt innviet den 1. august 1999 av Malaysias statsminister.

Kuala Lumpur med Petronas-tårnene
Kuala Lumpur med Petronas-tårnene

Kuala Lumpur

Broer og haier

Selv om de ikke lenger er de høyeste bygningene i verden, må man fortsatt bruke superlativer når man beskriver tårnene. Gangbroen i 41. og 42. etasje som knytter de to tårnene sammen, er fortsatt verdens høyeste i sitt slag. Den er faktisk ikke festet til tårnene, men beveger seg inn og ut av bygningene på hver side. I sterk vind svaier tårnene i ulike retninger, og uten denne klaringen ville broen lett brekke.

Besøkende kommer opp til gangbroen og observasjonsdekket i 86. etasje via en av de to-etasjes ekspressheisene. Annen underholdning finnes ved foten av tårnene: Se en forestilling med Malaysian Philharmonic Orchestra eller følg shoppingruten gjennom et av de største kjøpesentrene i landet, Suria KLCC. Det finnes også et akvarium med en 90 meter lang undervannstunnel, der du kan se havskilpadder, tigerhaier og pilskater på nært hold.

Gangbroen mellom Petronas-tårnene

En konsertsal i verdensklasse

Underetasjen på Petronas-tårnene rommer en spektakulær konsertsal med 920 sitteplasser: Dewan Filharmonik. I tillegg til Malay Philharmonic Orchestra arrangeres ofte konserter med verdensberømte orkestre og artister der. De fleste konsertene er med klassisk musikk, men det arrangeres også jazzkonserter og forestillinger med malaysisk musikk og dans. Takhøyden kan justeres for å skape perfekt akustikk for hver konsert. Det mest iøynefallende ved konsertsalen, er det digre Klais-pipeorgelet over orkestergraven. Med sine nesten 3000 piper er det et av de største orglene i Sørøst-Asia.

Foto

  • Gangbroen mellom Petronas-tårnene: Ezz Mika Elya, Sutterstock