Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Det mest eksklusive markedet i Nairobi

Navnet Village Market – landsbymarkedet – i Nairobis ambassadestrøk, er noe misvisende. Det er noen utendørs markedsboder her, men dette er langt fra et simpelt landsbymarked: Dette er faktisk det største shopping- og utelivskomplekset i Øst-Afrika. Men det har en landlig stemning – selv om den er ganske chic.

Et mylder av planter og en kunstig elv med en foss gir shoppingområdet et landlig afrikansk preg. Arkitekturen kan minne om en koselig landsby. Men en ting er sikkert: Folk kommer hit først og fremst for å handle og spise. Over 150 butikker tilbyr eksklusive produkter. Hver fredag er det et stort Masai-marked, med mange forestillinger og arrangementer som tiltrekker seg store menneskemengder.

En afrikansk shoppinglandsby
En afrikansk shoppinglandsby

Nairobi

En magnet for det trendsettende Nairobi

Village Market ble innviet for fjorten år siden, og var et pionertiltak i Nairobi. Kjøpesenteret ligger i det velstående Gigiri-strøket, om lag ti kilometer fra sentrum av byen. I dag omfatter komplekset nesten 20 000 kvadratmeter med butikker og restauranter. Og komplekset utvides stadig. Designhotellet Tribe ble oppført for bare få år siden. Komplekset er også kjent for jevnlige besøk av internasjonale kjendiser, blant andre Angelina Jolie, Nicole Kidman og artistene som deltok på MTV Africa Music Awards. Village Market arrangerer også store evenementer som moteoppvisninger og konserter.Byggingen av et konferansesenter er i god gjenge. Og for å møte den voksende etterspørselen etter luksusvarer, vil den utdaterte fornøyelsesparken bli revet og erstattet med nye salgsområder der store internasjonale merker vil etablere seg.Men komplekset handler ikke bare om glitrende rikdom. Små lokale gründere har også fått rikelig med plass. Masai-markedet på fredager er en av de mest populære attraksjonene. Selgere tilbyr et imponerende utvalg av klassisk lokal kunst og håndverk, fra tekstiler til smykker, intrikate treskjæringer og vakre broderte duker. I motsetning til i de elegante butikkene, forventer selgerne at kjøperne pruter – akkurat som på et ordentlig landsbymarked i Kenya.

Tradisjonelle afrikanske halssmykker
Suvenirer i siste liten

Butikkterapi

Village Market er favorittmøtestedet for de velstående innbyggerne i Nairobi. Etter lunsj i den trivelige mathallen, kjøper man en fargerik blomsterbukett hos blomsterhandleren eller noen skinnende auberginer i grønnsaksboden. Hvis du nettopp har kommet tilbake fra safari i bushen, kan du sette kursen mot skjønnhetssalongen for en oppfriskning. Eller kom innom før hjemreisen for å finne noen eksklusive suvenirer å ta med deg – fra persiske tepper til kasjmirsjal.