KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Ulun Danu Bratans mystikk

Det vakre tempelet Ulun Danu Bratan ligger på en liten halvøy ved bredden av Bratan-sjøen. Denne innsjøen spiller en viktig rolle i vanningssystemet av området og den sørlige delen av øya - det er grunnen til at tempelet er viet til Dewi Danu, vannets gudinne.

Tempelet ble bygget i 1633 og består av et kompleks av templer spredt ut over flere øyer. Tempelet er faktisk dels hinduistisk, dels buddhistisk, med et sentralt alter for seremonier. Hovedtempelet, Pura Teratai Bang, har et karakteristisk tårn med sju avsatser. Øya har også et tempel med 11 tak. Se nærmere på konstruksjonen til Ulun Danu Bratan. Det er som om den hellige bygningen flyter på vannet.

Det
Det "flytende" Ulun Danu Bratan-tempelet

Denpasar-Bali

Innhyllet i en mystisk tåke

Tempelet ligger på 1200 meters høyde, og er omgitt av vann. Klimaet er mildt. Det er ofte tåke i denne høyden, noe som gir Ulun Danu et enda mer mystisk preg. Tempelet ligger mindre enn en times kjøring fra Ubud, og turen går langs de vulkanske åsene og til Bratan-sjøen og tempelet. Men det er ingen utfordrende tur. Landskapet har spredte rismarker, innsjøer, pittoreske landsbyer - i det frodiggrønne området rundt fjellsjøen.

Tempelet er omgitt av fjell
De botaniske hagene i Bedugul

Ett med naturen i Bedugul

Området rundt tempelet tigger om å bli utforsket – til forts med en guide, med taxi eller med scooter. Det vakre landskapet rundt innsjøen er noe man bare må få med seg. Besøk Balis botaniske hage i Bedugul. Her kan du beundre over 2000 planter og blomster spredt over 150 hektar. I tillegg til floraen finnes det også en enorm statue av den mytiske figuren Kumbhakarna her. Det er mange overnattingsmuligheter i området, og hvis du vil tilbringe natten her, kan du velge mellom alt fra rimelige småhoteller til luksuriøse ferieanlegg.