KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Det overveldende landskapet på Vancouver Island

Med sin forrevne kystlinje, taggete fjell og mosedekte regnskog er naturen på Vancouver Island overveldende vakker. På et relativt lite område finner man et flora- og faunamangfold uten sidestykke. Det er ikke mindre enn atten naturparker å utforske, og det er ikke uvanlig å se både bjørner, spekkhoggere og delfiner.

Vancouver Island ligger rett utenfor kysten av Vancouver, og er enkel å komme til med båt. Det organiseres utallige turer fra den sjarmerende øyhovedstaden Victoria, men den beste måten å utforske øya på, er med leiebil. Øya er 460 kilometer lang og om lag 100 kilometer bred, og det er interessante ting å se nesten over alt. Nedenfor er en oversikt over de beste parkene på øya.

Kystlinjen i Pacific Rim nasjonalpark
Kystlinjen i Pacific Rim nasjonalpark

Vancouver

Fargerike sjøstjerner på stranden

De majestetiske og forrevne strendene i Pacific Rim nasjonalpark hører utvilsomt til høydepunktene på Vancouver Island. Parken har tre seksjoner: West Coast Trail, the Broken Group of Islands og Long Beach, den lettest tilgjengelige delen av parken. Å gå langs denne 20 kilometer lange stranden er en fantastisk opplevelse. Ved lavvann kan man se tidevannsdammer fulle av sjøanemoner og lilla og oransje sjøstjerner.

The Broken Group of Islands er en gruppe på mer enn 100 øyer, et øyrike som er ideelt for kajakkpadling og camping. De som er ute etter større utfordringer, finner den langs West Coast Trail. Denne berømte 75 kilometer lange fotturen går langs sørvestkysten av Vancouver Island. Hele fotturen tar om lag en uke, men det er alltid mulig å gå kortere deler av den.

Gigantiske trær i Carmanah Walbran provinspark

En vandring blant giganter

Roen hersker blant de gigantiske, mosedekte grantrærne i Carmanah Walbran provinspark. Trærne er hovedattraksjonen i denne parken på vestsiden av Vancouver Island. Noen av dem er over 1 000 år gamle. Den 95 meter høye Carmanah Giant er den største sitkagranen i verden, til tross for en relativt lav alder på bare 400 år.

Fjelltopper og fosser

Hjertet av Vancouver Island er dominert av Strathcona provinspark, den største parken på øya. De snødekte fjellene, krystallblå innsjøene og larmende fossene har i årevis tiltrukket seg naturelskere fra hele verden. Parken er spesielt populær blant de som vil oppleve ordentlig villmark, ettersom store deler av parken er urørt. I parken finnes det høyeste fossefallet i Canada (Della, 440 meter), men denne fotturen er bare egnet for erfarne fotturister. Lower Myra Falls er ikke så høye, men er mye lettere å komme til, og også verdt å se.

Strathcona Provincial Park