Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Panoramaruten

De som kjører fra Johannesburg til Kruger nasjonalpark kan glede seg over varierte landskaper og utsikt underveis. Den vakreste strekningen av denne kjøreturen er kjent som Panoramaruten. På kanten der høylandet i Gauteng går over i en åpen slette, tårner høye klipper over grønne daler med vakre fosser og imponerende steinformasjoner.

Det er en grunn til at denne veien er kjent som Panoramaruten. De største attraksjonene underveis er ikke sykkelstiene eller ziplinene i fjellet, men utsikten. Man kan enkelt få med seg de mest spektakulære utsiktene i løpet av en dag. Selv om det ikke er noe offisielt start- eller sluttpunkt, begynner de fleste kjøreturen i byen Graskop, og ender ved et turistanlegg i Kruger nasjonalpark.

Utsikt fra «Guds vindu»

Guds vindu

I nærheten av Graskop er det som om bakken forsvinner og åpner opp for et vidstrakt afrikansk panorama: Guds vindu. Utsikten strekker seg over et prehistorisk landskap mot Kruger nasjonalpark, uberørt av mennesker så langt øyet kan se. Turveien som fører til utsiktspunktet er overgrodd av planter, bregner, trær og blomster. Dette «hellige» utsiktspunktet er på sitt aller vakreste like før solnedgang: det er verdt å dra til Graskop kvelden før du begynner på ruten.

Naturens juveler

Stopp ved Bourke’s Luck Potholes og ta en kort spasertur for å beundre det unike landskapet. Det elvene Blyde og Treur møtes, har det buldrende vannet gravd ut store jettegryter i berget. Landskapet omkring har eventyraktige broer og fosser. Stedet er oppkalt etter gullgraveren Tom Bourke, som kom hit under gullrushet i håp om å bli rik. Den eneste skatten han fant, var dette vakre naturområdet.

Ikke noe gull, men mange juveler
Steinformasjonene minner om hytter

Trillingkjempene

«Drie rondavels» er runde steinformasjoner som minner om de tradisjonelle afrikanske runde hyttene. Disse hyttene ville imidlertid ha passet best for kjemper - de tårner 700 meter opp over Blyde-elvejuvet. De spisse «takene» er dekket av gress og busker. Bare selve juvet kan stjele oppmerksomheten fra dem: dette er et av de grønneste og største juvene i verden, rundt 700 meter dypt. Hvis du ser ned i dypet av juvet, kan du se noen grå prikker i det glitrende vannet i Blyde-elven: de er flodhester.