Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Det paradisiske øyriket i Uganda

Sammenlignet med den hektiske hovedstaden Kampala, har kolonibyen Entebbe en langt mer tilbakelent atmosfære. Men hvis du virkelig vil koble ut og slappe av, kan du ta en ferge ut til Ssese-arkipelet, en gruppe på 84 øyer i Victoriasjøen. Du går i land i et paradis på jorden, med vakre sandstrender, vaiende palmetrær, morsomme strandbarer og små hytter.

Halvparten av øyene er ubebodde, og de fleste er vanskelige å nå. Men selv de relativt mer populære øyene er likevel stille og rolige. Svømming anbefales ikke på grunn av faren for infeksjonssykdommen bilharziose og fordi det er både flodhester og krokodiller i vannet. Dette er likevel et vakkert sted for å tilbringe noen bekymringsløse dager. Les videre for en oversikt over tre drømmereisemål på Ssese-øyene.

Ssese, det paradisiske øyriket i Uganda
Ssese, det paradisiske øyriket i Uganda

Entebbe

Den lille øya Buggala

Partystranden Buggala

Buggala er den eneste stranden som nås med ferge fra fastlandet. Båtturen fra Entebbe tar tre timer. Dette er også den største og mest populære øya, med den beste turist-infrastrukturen. Tettstedet Kalangala ligger ved en billedskjønn, halvmåneformet bukt, skjermet på begge sider av en halvøy med lange strender og rekker av barer og hoteller. I helgene kommer folk fra Kampala hit for å feste, skjønt på en avslappet og tilbakelent måte.

+ Les mer

Se på kartet

Lutoboka Bay, Kalangala, Buggala Island, Uganda

På en øde øy

Bulago, en liten øy like på ekvator, ligger 45 minutter med speedbåt eller 8 minutter med propellfly fra Entebbe. Det er bare ett feriested der, Pineapple Bay, men der har du alt du trenger: overnatting i luksuriøse villaer like ved en paradisisk strand, en utmerket restaurant og et uendelighetsbasseng. Turveier fører til en høyde med en imponerende utsikt over den 2500 meter lange øya. Det er lite annet å ta seg til her enn å slappe av på en solseng under en parasoll med en piña colada innen rekkevidde.

+ Les mer

Et luksuriøst feriested på en øde øy

Se på kartet

Pineapple Bay Resort, Bulago Island, Uganda,

www.wildplacesafrica.com
Underveis til øya Banda

Robinson-ekspedisjon på Banda

Banda var en gang en privat øy som tilhørte en eksentrisk britisk kolonist, og er i en helt egen kategori når det gjelder pris og luksus. Dette reisemålet er mye billigere, men like tilbaketrukket. På den sørvestlige spissen ligger en liten landsby. Om lag en kilometer unna, på den østlige spissen, ligger Banda Island Camp, en vakker tropisk strand. En enkel hytte på stranden koster om lag 40 euro per natt, alle måltider inkludert. Det finnes ikke elektrisitet, og dusjene er utendørs - en virkelig Robinson Crusoe-opplevelse.

+ Les mer

Se på kartet

Banda Island Camp, Banda Island, Uganda,

www.bandaisland.biz

Foto

  • Den lille øya Buggala: Flickr: USAID
  • Et luksuriøst feriested på en øde øy: Wildplaces Africa
  • Underveis til øya Banda: Flickr: Matthew Winterburn