Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

The Peak: bokstavelig talt en toppattraksjon

Hvis du bare har tid til å besøke én attraksjon i Hongkong, skal du velge The Peak. Og hvis du har mer enn nok av tid, skal du fortsatt velge The Peak. Sju millioner besøkende i året finner veien til toppen av dette fjellet. Utsikten derfra er fabelaktig. Der finnes også et gigantisk kjøpesenter som vil få enhver shopaholikers hjerte til å slå litt fortere.

The Peak er det høyeste fjellet på Hongkong-øya, 552 meter over havoverflaten. På 1800-tallet bygde guvernøren i Hongkong, Sir Richard MacDonnell, sommerhuset sitt her på grunn av det kjøligere klimaet. Snart fulgte andre velstående Hongkong-innbyggere etter, og The Peak ble en populær enklave for byens elite. I 1881 begynte man å anlegge trikkeruter i Hongkong. Dermed ble The Peak tilgjengelig for "vanlige" folk, og berømt for sin fabelaktige utsikt over byen og havnen.

Spektakulær utsikt fra The Peak
Spektakulær utsikt fra The Peak

Hong Kong

En ikonisk trikkerute til og fra The Peak

Peak Tram Historical Gallery

Et besøk på The Peak begynner med en tur med den historiske Peak-trikken. Ved starten av denne trikketuren finnes Peak Tram Historical Gallery, der besøkende blir tatt med tilbake til 1800-tallet. Sett deg i en kopi av den aller første Peak-trikken, og se en rekonstruksjon av kabelgaten der trikkene ble trukket opp og ned. Den ikoniske trikken har vært vitne til mer enn 124 år med endringer i byen.

Gå opp til toppen på Hongkong-stien

En fottur er den beste måten å utforske The Peak på, og å få mest mulig ut av den fabelaktige utsikten. Det er tre forskjellige ruter, og Hongkong-stien er den lengste. Etter 45 minutter blir vandrerne belønnet med fantastisk utsikt over Hongkong, Victoria-havnen og de omkringliggende øyene i Sørkinahavet.

Utsikten gjør at du glemmer den lange klatreturen
Slapp av på Sky Terrace

Trendy shopping i stor høyde

Det ikoniske Peak Tower er avbildet på mangt et postkort, og er et symbol på moderne arkitektur. Tårnet rommer dusinvis av butikker og restauranter. Dette kjøpesenteret hever bokstavelig talt shopping til nye høyder. Her finner du alt fra de hippeste fashionkjedene til mer tradisjonelle kinesiske butikker. I Sky Terrace kan du hvile føttene og nyte den storslagne utsikten.