Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Det populære bohemstrøket Santa Teresa

Hvis du forestiller deg Rio de Janeiro som et menneske, ville Ipanema-stranden bli de sterke, solbrune bena på kroppen. Pulserende Lapa ville bli de svaiende hoftene, og alt over der igjen ville bli vitale organer. Santa Teresa er byens kunstneriske hjerte, fullstappet med gallerier og gatekunst. Det er her du kan dukke ned i Rios kunstmiljø.

På 1700-tallet søkte Rio de Janeiros rike innbyggere tilflukt i de vakre grønne åssidene i Santa Teresa. Selv i dag står det mange staselige kolonivillaer og herskapshus i dette nabolaget. Santa Teresa byr på to turistattraksjoner: Escadaria Selarón, en lang trapp som den chilenske kunstneren Jorge Selarón har dekket med fargerike glaserte keramikkfliser, og det elegante Santa Teresa-klosteret. Men det er ikke på grunn av disse at så mange av Rios lokalbefolkning kommer hit i helgene. Cariocaene kommer hit først og fremst for å ha det gøy.

Santa Teresa: en bydel i regnskogen

På lørdager strømmer cariocas hit fra alle deler av byen for å spise feijoada, en deilig stuing av mørt svinekjøtt og svarte bønner. Andre nipper til en forfriskende caipirinha, Brasils nasjonalcocktail, en blanding av cachaça, lime, is og sukker. Restaurant Sobrenatural er kjent for fersk sjømat og fiskeretter. Punheta de bacalhau har kanskje ikke verdens mest tiltrekkende navn (det kan fritt oversettes til "masturberende torsk"), men den grillede fisken med kokosmelk, poteter og brasilnøtter er virkelig enestående.
Rio de Janeiro er en by midt i regnskogen, og det blir spesielt tydelig i Santa Teresa, der elegante herskapshus slåss mot den fremvoksende jungelen. Grønne papegøyer skriker fra tretoppene, bregner vokser ut av sprekker i veggene og trikkeledningene er overgrodd med bromeliaderøtter. I hagen til den sjarmerende kafeen Cafecito er det nesten så du hører plantene gro. Det føles som om regnskogen er i ferd med å ta brosteinsgatene i dette strøket tilbake. Rio de Janeiro er den eneste byen i verden som kan skryte av å ha en tropisk regnskog innenfor bygrensen. Begrepet "byjungel" får en helt ny betydning her.

Santa Teresa: en bydel i regnskogen

Foto

  • Santa Teresa: en bydel i regnskogen: Mathieu Struck, Flickr