Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Prinseøyene: et kongelig gjemmested

Du trenger ikke dra langt for å finne et romantisk fristed der du unnslipper støyen og den hektiske trafikken i Istanbul. En kort ferjetur tar deg til Prinseøyene i Marmarahavet, 20 kilometer fra kysten av Istanbul. Her kan du slappe av i en oase av skjønnhet og fredsommelighet.

Prinseøyene, "Adalar" på tyrkisk, er en gruppe på ni øyer. En gang var de et eksil for bysantinske prinser, men nå er de et populært rekreasjonssted for velstående tyrkere og turister på utkikk etter fred og ro. Bare fire av øyene er bebodde. Ta en rolig spasertur, nyt god mat og se på solnedgangen. Motoriserte kjøretøyer er forbudt, unntatt utrykningskjøretøyer. Folk kommer seg rundt med hestedrosjer, sykler eller på hesteryggen. En perfekt anledning til å sette ned tempoet.

Prinseøyene ligger i Marmarahavet
Prinseøyene ligger i Marmarahavet

Istanbul

En reise tilbake i tiden: hest og vogn på Büyükada

Büyükada: en reise tilbake i tiden

Det tar bare en ettermiddag å gå rundt hele Büyükada, den største av øyene. Denne øya er berømt for sin natur og sine sandstrender. Med bare et gammelt kloster, én plass og én handlegate er det vanskelig å gå seg bort. Her finnes også en rekke vakre patioer og restauranter. Hvis du vil overnatte, kan du reservere et rom i det nostalgiske Splendid Palas Hotel, og suge til deg den århundregamle atmosfæren. Den hvite art-noveau-villaen i tre, med sjarmerende balkonger og røde vinduslemmer, har en fantastisk havutsikt.

Den vakre naturen på Heybeliada

Heybeliada: en naturskjønn perle

Den grønne øya Heybeliada er også verd et besøk. Gå en tur i skogen, og finn et komfortabelt pikniksted eller en strand i en avskjermet vik. Etter en kopp te i en av de mange tehagene langs vannkanten kan du sykle ned til den vakreste bukten du kan tenke deg, i den sørlige delen av øya. Med hestedrosje kommer du deg rundt hele øya på en time. Hvis du vil nyte freden og stillheten litt lenger, kan du tilbringe natten i det lille, luksuriøse Halki Palas hotel.

Sedef Adasi: et lite paradis

Sedef Adasi, også kjent som Perlemorøya, er den minste av de bebodde øyene. Øya eies av en velstående tyrker, og har bare noen få hus og ferievillaer. Den vanlige fergen legger bare til her i høysesongen, men du kan alltids leie en privat båt utenom sesongen. Ta med en kurv full av godsaker og en flaske vin, og tilbring en ettermiddag på en vakker strand.

En svømmetur i det turkise vannet rundt Prinseøyene

Foto

  • En reise tilbake i tiden: hest og vogn på Büyükada: Promotheus,72, Shutterstock