Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Regnskog i hjertet av byen

Rio de Janeiro er den eneste byen i verden som har en regnskog innenfor bygrensen. Nasjonalparken Tijuca måler 33 kvadratkilometer, og har en stor variasjon av flora og fauna. Iguaner, brølaper, slanger og mange ulike fuglearter holder til her, like utenfor de tett befolkede bystrøkene i Rio. Et naturparadis midt i verdensbyen.

Vitenskapsfolk har regnet ut at kystregnskogen er om lag 60 millioner år gammel. De opprinnelige innbyggerne i denne regnskogen er Tupi- og Tamoio-indianere. Da franskmenn og portugisere ankom på 1500-tallet ble de fleste indianerne drevet ut av området. Trær ble hugget for å bygge hus og gjøre plass til sukkerrør- og kaffeplantasjer. I 1861 snudde denne utviklingen, da Tijuca-skogen ble et vernet område. Hundre år senere ble skogen erklært som nasjonalpark.

Mannen som vokter over Rio

Den mest berømte attraksjonen i parken er Cristo Redentor, den enorme statuen av Kristus frelseren som skuer ut over Rio. En rød trikk, "Trem do Corcovado", klatrer opp gjennom regnskogen nesten helt til foten av statuen. Etter en tjue minutters trikketur kan du gjøre deg klar til å klatre opp de 220 trinnene til statuens fundament - men ta det rolig: det finnes også en heis og en rulletrapp. På toppen blir du belønnet med en 360 graders utsikt over parken, strendene og byen.

Cristo Redentor

“Mer enn 200 turstier leder til frodige vannfall og grønn jungel”

En myriade av turstier

Regnskogen er et fint sted for å slappe av. I ukedagene kommer Cariocas (innbyggere i Rio) hit for å ha piknik i de frodige omgivelsene. Her er også utallige turstier: Parken har mer enn 200 turstier, som man får mest utbytte av sammen med en guide. Du kan også utforske parken med en guidet jeeptur. Hvis du vil gå på egen hånd, kan du kjøpe et kart i kiosken, på besøkssenteret eller du kan ganske enkelt følge skiltene.

Krystallklart vann

Temperaturen kan bli høy i Tijuca, men heldigvis har parken mange fosser man kan forfriske seg i. De to mest imponerende fossene er Cascata Gabriela, med et lite naturbasseng omgitt av høye trær, og den tretti meter høye Cascatinha Taunay, i nærheten av parkinngangen. Selv om bekker og småelver gir nok av forfriskningsmuligheter, er det viktig å ta med nok drikkevann.
Cascatinha Taunay

Foto

  • Cascatinha Taunay: Vihh, Flickr