Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Det røde og hvite Eiffeltårnet i Tokyo

Da Tokyo ble gjenoppbygget etter andre verdenskrig, ble det bygget en rekke kopier av berømte bygninger fra andre land. Et eksempel er Tokyo-tårnet, et rødt og hvitt tårn inspirert av Eiffeltårnet i Paris. Dette tårnet er kanskje Tokyos mest populære retroikon, og med en høyde på over 333 meter er utsikten enda mer imponerende enn fra rivalen i Paris.

Tokyo-tårnet har blitt brukt som bakgrunn i en rekke filmer, fra "Godzilla" til "King Kong". Etter innvielsen av Tokyos himmeltre i 2012, en struktur som er omtrent dobbelt så høy, er ikke Tokyo-tårnet lenger den høyeste bygningen i byen. Men det er fortsatt en viktig turistattraksjon: Tre millioner besøkende i året strømmer hit for å besøke kafeer, restauranter, suvenirbutikker og akvariet med 50 000 fisker. Tårnets hovedattraksjon er imidlertid fortsatt den fantastiske utsikten.

Tokyo-tårnet er 333 meter høyt
Tokyo-tårnet er 333 meter høyt

Tokyo

Utsikt mot Fuji-vulkanen

I likhet med Fernsehturm i Berlin, CN-tårnet i Toronto og Menara KL i Kuala Lumpur, har Tokyo-tårnet dobbel funksjon som kommunikasjonstårn og turistattraksjon. Men mens de andre tårnene har futuristisk design i betong, er Tokyo-tårnet laget av 4 000 tonn stål. For at det skal være godt synlig for lufttrafikken, blir tårnet malt hvert femte år med 28 000 liter maling. Tårnet er det mest gjenkjennelige landemerket i Tokyo. På dagtid er det tydelig synlig med sine røde og hvite farger, og om natten er det vakkert opplyst - med hvitt lys om sommeren og varmt oransje lys om vinteren. Tre raske heiser går fra foten av tårnet og frakter besøkende til to ulike utsiktsplattformer 150 og 250 meter over bakken. På klare dager kan du se skyskraperne, templene og byparkene i Tokyo, Tokyo-bukten og til og med Fuji-vulkanen i det fjerne.

“Hvert femte år males tårnet med 28 000 liter rød og hvit maling”

Zojo-ji-tempelet og Tokyo-tårnet

Tokugawa-shogunenes tempel

Den eneste åpenbare ulempen ved å være i Tokyo-tårnet, er at du ikke får utsikt over byen med selve landemerket. For å få det, må du opp i en annen bygning. Så for å få god utsikt til Tokyo-tårnet, kan du besøke panoramaplattformen på toppen av det 238 meter høye Mori-tårnet på Roppongi-høyden. Et annet og nærmere alternativ er baren i toppetasjen på Prince Park Tower Tokyo Hotel i Shiba-parken ved foten av Tokyo-tårnet. I denne parken ligger også Zojo-ji, et buddhisttempel fra 1300-tallet, med mausoleet over Tokugawa-shogunene. Tempelet og de tilstøtende bygningene ble gjenoppbygget etter ødeleggelsene under andre verdenskrig, men den imponerende 21 meter høye, rødlakkerte hovedinngangen er en original fra 1600-tallet.

Foto

  • Zojo-ji-tempelet og Tokyo-tårnet: Hiroshi Naito, 123rf