Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Afrikas tak

Et snødekt fjell i horisonten er et sjeldent syn i Afrika. Men Kilimanjaro er like afrikansk som løvene og giraffene. På grunn av den gunstige beliggenheten er Afrikas tak svært populært blant fotturister og fjellklatrere. De som helst vil unngå den lange turen opp til toppen, kan likevel glede seg over det spektakulære landskapet rundt den.

Kilimanjaro består faktisk av tre vulkaner, som sammen med området omkring ble innlemmet i Kilimanjaro nasjonalpark i 1973. I dag dekker parken 75 575 hektar med regnskog, høyland og isbreer. Den høyeste toppen (med en høyde på 5 895 meter) rager fem kilometer over landskapet omkring, noe som gjør Kilimanjaro til det høyeste frittstående fjellet i verden.

Solnedgang ved Kilimanjaro
Solnedgang ved Kilimanjaro

Kilimanjaro

Til topps

Toppen av Kilimanjaro er tilgjengelig for alle som er i noenlunde god form, men det er en lang vei opp. Toppen ligger i en høyde av nesten seks kilometer, og landskapet omkring ligger gjennomsnittlig på 900 meter. Stien stiger jevnt, så det trengs ikke klatreutstyr for å komme seg opp. De fleste når frem til kanten av krateret uten annet enn en vandrestav. Varme klær og pågangsmot er imidlertid nødvendig. Selv om denne spektakulære ruten begynner i tropene, ender den i snøen. I de grønne skogene nederst finner du elefanter, leoparder, aper og bøfler. På toppen finner du bare den mest værharde vegetasjonen, og lav som klynger seg til naken stein. Selv den letteste ruten tar minst fem dager og netter, slik at fotturister kan vende seg til høyden gradvis. Og det er ingen grunn til å skynde seg. Landskapet og utsikten underveis fortjener like stor oppmerksomhet som den høyeste toppen, Uhuru Point.

Det høyeste punktet i Afrika
Den endelige belønningen

Dagsturer

Det er selvsagt ikke alle som har noe ønske om å nå den snødekte toppen av Kilimanjaro. Åssidene på denne stratovulkanen har mengder av attraksjoner og aktiviteter å by på. De mange turstiene i de nedre delene av parken er de lettest tilgjengelige. Med en firehjulstrekker kan man også besøke Shira-platået, som er kjent for sitt rike dyreliv. Fiskere kan slenge ut agnet og fiske ørret i det turkise vannet i Chala-innsjøen, på østsiden av parken.

+ Les mer

Chala-innsjøen

Se på kartet

Kilimanjaro National Park

Foto

  • Chala-innsjøen: Flickr: Peter Steward