KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

St. Wenceslas hellige vinmarker

Nyt en overdådig middag i fantastiske omgivelser med et glass god vin i hånden. Praha har alt som trengs for en lang, romantisk kveld. Det perfekte stedet for en intim anledning ligger mellom vinrankene i åsen opp mot Prahaborgen.

Borgåsen har en fantastisk utsikt over Praha, og du kan se hvordan elven Moldau snor seg gjennom dalen. Midt i de bølgende St. Wenceslas' vinmarker, de eldste i Bøhmen, ligger sommerresidensen Villa Richter, som ble bygget i 1836. Dette elegante herskapshuset har to restauranter med topp gastronomi. Prøv tsjekkiske klassikere med en ny vri på Terra, eller la deg overraske av Piano Nobiles haute cuisine. Uansett hva du velger, passer det godt med et glass Riesling fra de omgivende vinmarkene.

Bølgende vinåkre i nærheten av Praha
Bølgende vinåkre i nærheten av Praha

Praha

Middag på Villa Richter

Den elegante sommerresidensen Villa Richter er ikke vanskelig å finne, den ligger midt i vinmarkene. Takket være høyden over havet får du en panoramisk utsikt over både Gamlebyen og Lillesiden i Praha. I første etasje ligger restaurant Terra, som har en sørvendt terrasse. Det er ingen tilfeldighet at navnet er det latinske ordet for "land" – kjøkkenet omskaper klassiske tsjekkiske retter laget med lokale ingredienser til moderne kulinariske nytelser.

Restaurant Piano Nobile ligger i andre etasje i villaen. Gjestene sitter i det smakfullt innredede oransjeriet, eller, om sommeren, ute på terrassen. Her er kokkene inspirert av de kulinariske tradisjonene fra landene i det tidligere Habsburg-monarkiet. Du kan nyte smaker fra Østerrike, Ungarn, Slovenia og Kroatia – eksklusive retter tilberedt med den største nøyaktighet. Prøv gulasj med Svíčková-biff eller potetsuppe i brřdbolle. Vinkjelleren har ikke mindre enn 2500 flasker med tsjekkiske og internasjonale viner.

Villa Richter har panoramisk utsikt over Praha

Hellige vinmarker

Vinmarkene har to innganger. Den ene ligger overfor inngangen til borgen, mens den andre nås fra de gamle borgtrappene. Vinmarkene på borghøyden har en over tusenårig historie. Ifølge sagnet ble den anlagt av St. Wenceslas, tsjekkernes skytshelgen. Denne troende mannen hadde en lidenskap for Den hellige Kommunionen – han skal ha plantet vinrankene for å kunne tilberede den sakramentale vinen selv. Derfor kaller også Prahaborgerne dem for "hellige vinmarker". Etter en omhyggelig renovasjon til ære for Wenceslas’ 1100-årsdag i 2005, kunne Pinot Noir- og Riesling-druer bli plantet her.

“"Ifølge sagnet ble den anlagt av St. Wenceslas, tsjekkernes skytshelgen."”