Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

The Scotch Whisky Experience

Whisky er like vanlig i Skottland som tresko i Nederland eller bagetter i Frankrike. The Scotch Whisky Experience i Edinburgh tar deg med på en rundtur der du vil oppdage den skotske whiskyens hemmeligheter. Sett deg i en whiskytønne som fører deg gjennom en kopi av et destilleri, og lær hvordan produksjonen av dette flytende gullet foregår.

The Scotch Whisky Experience befinner seg på The Royal Mile i nærheten av Edinburgh slott. Det ble grunnlagt i 1987 av nitten whiskyfirmaer, under navnet The Scotch Whisky Heritage Centre. Hensikten var å skape en permanent attraksjon der besøkende kunne lære om den skotske whiskyens historie og utvikling. Senere ble navnet endret til The Scotch Whisky Experience, og stedet tiltrekker seg nå titusener av besøkende i året.

Den største samlingen av skotsk whisky
Den største samlingen av skotsk whisky

Edinburgh

Du kjører i en whiskytønne

Omvisningen begynner med en kjøretur i en whiskytønne, noe som gjør denne attraksjonen like underholdende for barn som for voksne whiskyentusiaster. Tønnen kjører deg gjennom ulike stadier i whiskyens produksjonsprosess. Underveis får du se en interaktiv forklaring av alt som har med gjær og gjæring å gjøre, og hvor lenge whiskyen må ligge på fat for å bli omskapt fra en gjennomsiktig væske til gyllenbrun nektar. Lydeffekter og lukter stimulerer alle sansene dine underveis. Den andre delen av omvisningen skjer til fots. Her kan du beundre verdens største samling av skotsk whisky: Diageo Claive Vidiz Scotch Whisky Collection. Denne samlingen av nesten 3 500 flasker blir trygt oppbevart i en safe.

“Verdens største samling av skotsk whisky, nesten 3 500 flasker, blir trygt oppbevart i en safe”

Smak på det flytende gullet

Rundturen avsluttes selvfølgelig med whiskysmaking. Avhengig av hvilken rundtur du har kjøpt, kan du smake på opptil fire ulike single malt whiskyer. Barna får smake på Irn Bru (uttales "iron brew"), en oransjefarget skotsk brus. Besøkende kan velge mellom fire forskjellige rundturer: Sølv, Gull, Platina og En smak av Skottland. Sistnevnte inkluderer en treretters middag som serveres i Amber, stedets restaurant. Den må bestilles på forhånd. Også for de som vil ta Platina-turen, anbefaler vi å bestille på forhånd, ettersom denne rundturen bare gjennomføres én gang om dagen.

Snacks under rundturen En smak av Skottland
Whiskysmaking

En mesterklasse for whiskyentusiaster

Skikkelige whiskyelskere vil velge mesterklassen, som starter kl. 10.00 (bare virkedager). Denne rundturen inkluderer et mer omfattende besøk i Diageo Claive Vidiz Scotch Whisky-samlingen, som rommer noen av verdens mest eksklusive whiskyer. Du vil også få mulighet til å smake og sammenligne ulike whiskytyper, som blended grain whisky, single malt og single grain whisky. Og hvis du syns det er litt tidlig på dagen for alkohol, kan du også avslutte omvisningen med en kopp te eller kaffe.

Foto

  • Snacks under rundturen En smak av Skottland: The Scotch Whisky Experience
  • Whiskysmaking: The Scotch Whisky Experience