Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Paris' hemmelige hager

Paris er en av Europas grønneste hovedsteder, med slående parker som Versailles og Jardin des Tuileries. Det er også mange andre, skjulte hager innimellom de brede boulevardene og de gamle bakgatene, fine steder for en avslappet spasertur eller en romantisk piknik. Du må bare vite hvor du skal se.

Paris har mer enn 400 hager. Mange av dem er en arv etter tidligere president Jacques Chirac, som fikk en lang rekke glemte plasser og forsømte hager renovert i løpet av sine 18 år som borgermester i Paris (fra 1977 til 1995). Disse plassene og hagene ble omgjort til grønne perler midt i byen. Og i disse små oasene av blomster og planter kan innbyggerne i Paris ta en pause, lese en bok eller prate med venner.

Den grønne hovedstaden Paris
Den grønne hovedstaden Paris

Paris

Ulendt natur midt i byen

Sveitsisk ro

Ved siden av Palais de la Découverte, ikke langt fra Champs-Élysées, står en skulptur av Alfred de Musset. Til høyre for den går en sti som fører til en av de best bevarte hemmelighetene i Paris: le Jardin de la Vallée Suisse. Denne sveitsiske dalen, som er en del av Jardins des Champs-Élysées, er et fantastisk stykke villmark midt i den travle byen. Her kan du drømme deg bort blant sitrontrærne, bambusen og liljene til den beroligende lyden av rennene vann, mens bylarmen forsvinner i bakgrunnen.

+ Les mer

Le Jardin de la Vallée Suisse

Avenue du Général Eisenhower

Det eldste treet i Paris

En av de vakreste utsiktene mot Notre-Dame-katedralen er fra Square René Viviani på Quai de Montebello, på Seinens venstre bredd. Blant plantene, rosene og benkene i den lille parken står et akasietre fra 1601, som sies å være det eldste treet i Paris. Den store fontenen midt i hagen illustrerer legenden om Sankt Julian den fattige, som kirken i nærheten er oppkalt etter.

+ Les mer

Saint-Julien-le-Pauvre-kirken og det eldste treet i Paris

Square René Viviani

Quai de Montebello

Kongelige hager

Jardin du Palais-Royal ligger i nærheten av Jardin des Tuileries, og er langt mindre travel enn sin berømte nabo. Denne grønne oasen er omgitt av bygninger på alle kanter, noe som kan gjøre det vanskelig å finne inngangen. Hagen har en svært parisisk eleganse: to store gressplener med fargerike blomsterbed er atskilt av en nydelig fontene, og hele hagen er omgitt av en perfekt trimmet hekk.

Det er en rekke butikker og kafeer under slottsarkadene. Hvis du er på utkikk etter en romantisk suvenir, kan du besøke Salons du Palais Royal Shiseido. Denne butikken er som en drøm, en forening av parisisk chic og japansk rafinnement. Eieren, Serge Lutens, en parfymør hos Shiseido, komponerer de fleste av sine ekstraordinære dufter her, og mange av dem kan bare kjøpes i hans egen salong. Du kan få gravert inn navnet ditt, eller navnet til kjæresten.

+ Les mer

Le Jardin du Palais-Royal

Jardin du Palais-Royal

Rue de Valois

Foto

  • Ulendt natur midt i byen: Klasse im Garten, Flickr