Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Shanghai museum: 5000 år med kinesisk historie

Med over 120 000 førsteklasses gjenstander av nasjonal betydning, er Shanghai museum en toppattraksjon. Samlingen savner sidestykke, og representerer 5000 år med kinesisk kunsthistorie, inkludert alt fra rituelle bronsegjenstander og tidligere malerier til porselen fra Yuan-dynastiet og kalligrafikunst. Det er så mange gjenstander utstilt at det vil ta deg minst en hel dag å se bare en liten del av samlingen.

Med nesten 40 000 kvadratmeter utstillingsplass fordelt på 11 rom kan dette museet bli ganske overveldende. Reis gjennom tiden mens du beundrer kunst fra ulike kinesiske dynastier, fra alle hjørner av landet. Samlingen av bronsegjenstander og kalligrafi er internasjonalt kjent for sitt raffinement. Hvis du har begrenset tid, bør du fokusere på bare ett av utstillingsrommene.

Shanghai museum på Folkets plass
Shanghai museum på Folkets plass

Shanghai

Toppsamlinger av bronsegjenstander, kalligrafi og keramikk

Museets samling av bronsegjenstander, kalligrafi og keramikk er av verdensklasse. Bronsegjenstandene - skatter fra Shang- og Zhou-dynastiene – er om lag 3500 år gamle. Husholdningsgjenstander, som trebente gryter, boller og klokker, er ofte dekorert med dyrebilder. Kalligrafi, en kunstform der kinesiske tegn skrives med pensel, dateres også tilbake til Shang-dynastiet. Den eldste kjente kalligrafien er gravert i bein. Samlingen av antikk keramikk spenner fra steinaldergryter og grønngrå glaserte vaser til hvite porselensstatuer fra Ming-dynastiet. Ta en pause på museets tehus, og besøk museumsbutikken for å kjøpe kopier av de vakre museumsgjenstandene. Bare husk at porselensgjenstandene er svært skjøre, så pakk dem omhyggelig før flyturen hjem.

Museet i tidlig kveldslys

Et omfattende museum

I årenes løp har Shanghai museum utvidet samlingen betraktelig. Etter at museet åpnet i 1952 har det allerede flyttet to ganger på grunn av plassmangel. Byggingen av det nåværende museet på Folkets plass i hjertet av byen tok til i 1993. Tre år senere ble museet innviet. For å fremheve den omfattende samlingen, består museumsbygningen av et firkantet fundament med en rund øvre del. Ifølge tradisjonell kinesisk filosofi representerer den firkantede formen jorden, og sirkelen symboliserer himmelen.

Foto

  • Museet i tidlig kveldslys: Songquan Deng , 123rf