Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Skipskirkegården ved Aruba

Sjøen rundt havnen på Aruba skjuler en ekte skipskirkegård. Noen av disse båtene ble torpedert — andre havarerte i storm. Nå for tiden senkes også enkelte med vilje. Hvorfor? Fordi ikke bare fiskene, men også dykkere og snorklere elsker disse vrakene. Her kan du utforske en verden under vann og få en historietime på kjøpet.

Dykking og snorkling rundt et skipsvrak er en av de mest spennende tingene du kan oppleve under vann. Aruba er omgitt av noen av de største og mest imponerende skipsvrakene i verden. I tillegg skjuler vannet også noen fly. Jo eldre vraket er, desto mer overgrodd er det med koraller, svamper og marine polypper — spøkelsesaktig, og samtidig vrimlende av farger og aktivitet.

Svøm inn gjennom de store vinduene

Spøkelsesskipet i Aruba

Da Tyskland invaderte Nederland ved starten av andre verdenskrig, ble det tyske lasteskipet SS Antilla senket utenfor kysten av Aruba. For å unngå at skipet skulle falle i fiendens hender, satte mannskapet fyr på det synkende skipet. I dag er det kjent som Arubas spøkelsesskip, og er et av de største vrakene i Karibia. Det 122 meter lange skipet ligger på grunt vann, og bølgende rundt det er svake, noe som gjør det til en egnet attraksjon for både mer og mindre avanserte dykkere.

Jane Cocaine

Jane-vraket ligger vest for Barcadera-revet på 27 meters dyp. Dette 75 meter lange venezuelanske skipet ble bygget for å frakte sement, men ble tatt med en kokainlast. Etter at Jane ble senket i 1988 begynte alle mulige slags koraller å vokse på og rundt skipet. Barracudaer føler seg hjemme her, i likhet med grønne murener, djevelrokker og en mengde fargerike fiskeslag. Erfarne dykkere kan utforske de digre lasterommene.

“Djevelrokker føler seg som hjemme rundt Jane C”

YS-11 fra Aruba Airlines

Et flyvrak

Det ligger et flyvrak under overflaten ved Renaissance Island, en lang, smal øy i nærheten av Oranjestad. Denne YS-11-maskinen av japansk fabrikat var en gang en del av flåten til Aruba Airlines — man kan fortsatt se logoen. Det ser ut som om det står klar til å ta av fra havbunnen, 27 meter under overflaten. Cockpiten er fortsatt intakt, og man kan svømme gjennom flyet.

Foto

  • Svøm inn gjennom de store vinduene: american_rugbier, Flickr
  • YS-11 fra Aruba Airlines: star5112, Flickr