Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Zanzibars steinsjel

Den tropiske øya Zanzibar har sjelen sin forankret i Steinbyen - Stone Town. Mens resten av øya har utviklet seg i årenes løp, har ting stått stille her de siste to hundre år. Det er et magisk sted, perfekt å utforske til fots. Gå gjennom smale, snirklete bakgater, travle basarer og moskeer og nyt den vakre arkitekturen.

Ved første øyekast virker Zanzibar ganske liten. Likevel var den på 1800-tallet et av de viktigste handelssentrene i Det indiske hav. Du kan fortsatt beundre de praktfulle kjøpmannshusene. Navnet Stone Town - Steinbyen - kommer av at husene stort sett er bygd i stein, for det meste korallstein. De mange ulike kulturene på øya har også ført til en kombinasjon av forskjellige arkitektoniske stiler her, noe som gir en unik samling av bygninger. I 2000 ble Stone Town oppførts på UNESCOs verdensarvliste.

Byen har fått navn etter korallsteinen
Byen har fått navn etter korallsteinen

Zanzibar

Et vell av arkitektoniske stiler

Tradisjonelt forsøkte kjøpmennene i Stone Town å overgå hverandre med håndverksarbeidet i hjemmene sine. Det har ført til spektakulære resultater. Tredørene er virkelige kunstverker - du kan beundre rundt 500 forskjellige eksempler. Husene ble bygget i indisk stil, med dører med store messingknapper. I India ble disse knappene opprinnelig montert for å skremme bort elefanter, men her har de utelukkende dekorative funksjoner. Det finnes også gater fulle av eksempler på øst-afrikansk, persisk, arabisk og europeisk håndverk. Disse kulturene har smeltet sammen til å danne den unike Swahili-kulturen.Rikdommen til kjøpmennene som bodde i disse husene (og til og med palasser) på 1800-tallet var basert på handel med slaver og krydder. Fortsatt er det krydder i store mengder på de livlige basarene. Et imponerende monument markerer stedet der slavene en gang ble solgt.

Anti-elefant-arkitektur
Slaverimonumentet i Stone Town

The Palace of Wonders

Ved bulevarden i Stone Town står en unik bygning, The Palace of Wonders. Denne firkantede kolossen fikk navnet sitt fordi den var den første bygningen på øya som hadde elektrisk strøm, og den første elektriske heisen. Den var i sin tid residensen til den andre sultanen av Zanzibar, som styrte riket sitt fra dette palasset. I dag huser bygningen Zanzibars nasjonalmuseum for historie og kultur.

En tidligere bastion for moderne oppfinnsomhet