KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Gaten som har noe for enhver

Mengder av vandrerhjem, sjelfulle retro-kaffebarer og levende musikk på alle kanter: Khao San Road er en travel gate der det alltid er noe å foreta seg, og ikke bare for ryggsekkturister. Her kan du vandre rundt på gatemarkedet, få fotmassasje eller spise stekte nudler – alt på det samme fortauet.

Fra brukte bøker til bussbilletter – Khao San har alt en reisende har behov for- i årenes løp har denne gaten i nærheten av Kongepalasset blitt omfattende renovert. Restaurantene har fått smakfulle interiører, og vandrerhjemmene er blitt utstyrt med klimaanlegg og til og med svømmebasseng på takene. Men livet på gaten er fortsatt det samme. Blandingen av råbillig og koselig komfort gjør Khao San til et favorittsted for enhver.

Halskjeder på Khao San-gaten
Halskjeder på Khao San-gaten

Bangkok

Hårreisende billig

Khao San er berømt for gatemarkedet sitt, og det faktum at studenter pleier å handle der, sier sitt om prisnivået. Enten du er ute etter et halskjede, en hengekøye, klær, CD-er eller cocktailer, er det tillatt å prute. Et intrikat spill der man spør om prisen, ler høflig og gir hverandre komplimenter øker sjansen for å få en god pris. En tommelfingerregel er at det lønner seg å bruke lav stemme under prutingen. Til syvende og sist vil en vennlig konversasjon med torghandleren avgjøre hvilket inntrykk du får av markedet, enten du kjøper noe eller ei.

Billige varer

Når solen går ned

Hvis du besøker Khao San sent om ettermiddagen vil du også få med deg kveldsatmosfæren. Like før solnedgang begynner håndkjerrer å ankomme handlegaten, med griller med sydende saté-spyd, blekksprut og maiskolber. Andre mobile snackbarer selger vårruller og nudler med reker. Avslappende musikk driver fra terrassene, og lokker deg inn for en thailandsk øl. Ettersom stadig flere mennesker samles langs Khao San, deles det ut løpesedler for nattklubbene, som åpner dørene rundt midnatt. Band rigger opp utstyret sitt i mange av kafeene, klare til å spille vestlige coverlåter og thailandsk musikk til langt på natt.

Gatemat
På vei til ofring i tempelet

Mellom røkelse og småhandel

I enden av gaten finner du tempelkomplekset Wat Chana Songkhram. Her lever munkene mellom stupaene og trommetårnet. I bønnehallen med Buddha-statuer, blomster og ibenholt tenner thaibesøkende røkelsespinner og stearinlys og strør lotusblomster foran den største Buddha-statuen. Atmosfæren bak tempelmurene av avslappet, og tiden later til å gå langsommere her. De mange trærne gjør dette 200 år gamle tempelkomplekset til en kjærkommen oase i den travle byen.