KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Smaken av Lisboa

Bacalhau, sardinhas, feijoada og pastéis: Portugal er berømt for sitt lekre kjøkken. Og det er perfekt unnskyldning for å gjøre en helg i Lisboa til en kulinarisk ekspedisjon, med et besøk til et matmarked fra 1800-tallet på fredag, en gourmet-rundtur på lørdag og timer i portugisisk matlaging, inkludert en kulinarisk fest, på søndag. Bare legg til en flaske vinho verde, og alt er klart. Bom proveito!

Hver av regionene i landet har sine egne lokale, tradisjonelle retter. Hovedstaden kan skryte av å ha en rekke hippe restauranter og gamle vertshus som serverer et bredt utvalg portugisiske retter. I Lisboa lages også det deiligste bakverk i verden, pastel de nata. Horder av matelskere drar på pilegrimsferd til Fábrica dos Pastéis i Belém, det eneste stedet i verden som har den autentiske oppskriften fra 1800-tallet på denne berømte flamberte kremkaken.Og det er bare én av de mange destinasjonene på en lang liste over kulinariske attraksjoner.

Et gammelt matmarked får en trendy fornyelse
Et gammelt matmarked får en trendy fornyelse

Lisboa

Et matparadis: Mercado da Ribeira

Prøvesmaking på det største matmarkedet i Lisboa

Det elegante Mercado da Ribeira ble bygget i 1882, og ligger vis-à-vis togstasjonen Cais do Sodré. Det største matmarkedet i Lisboa er et paradis for gourmeter. Her finner du saltet torsk, levende blekksprut og små snegler i store nett - alle ingredienser til et deilig måltid finnes her. Om ettermiddagen og kvelden kan du også prøvesmake forskjellige retter, når et titalls boder serverer spesialitetene sine. Med 500 plasser inne og ytterligere 250 i patioen, er det god plass under smijernstaket.

+ Les mer

Se på kartet

Mercado da Ribeira, Avenida 24 de Julho 49, Cais do Sodré, Lisboa

En kulinarisk rundtur gjennom Mouraria

The Taste of Lisboa Food Tour   er dyrere enn konkurrentene, men en av deres kulinariske rundturer i Lisboa tar de besøkende med utenfor allfarvei til det multikulturelle nabolaget Mouraria. Rundturen er ledet av en kunnskapsrik lokal guide, varer i 3,5 timer og går gjennom kronglete smug, trapper og smale gater. Gruppene består av maksimalt ti personer. Rundturen stopper ved seks forskjellige delikatessebutikker, restauranter og tascaer for å prøvesmake lokale spesialiteter og portugisiske viner. Gjør deg klar til en lang og spennende lunsjvandring. Denne kulinariske rundturen koster 56 euro, inkludert mat og drikke.

+ Les mer

Taste of Lisboa Mouraria Food Tour

Se på kartet

Taste of Lisboa Food Tour arrangeres tirsdager til lørdager kl. 15.00, og starter ved Largo São Domingos, www.tasteoflisboa.com 

“Ta timer i matlaging og lær det portugisiske kjøkkenets hemmeligheter”

Lær å bli en portugisisk elitekokk

Hvis du etter å ha smakt på de lokale rettene har fått lyst til å lære hvordan de ulike portugisiske delikatessene tilberedes, kan du melde deg på et av de mange matlagingskursene i Lisboa. Prøv Cooking Lisbon, der en gruppe på inntil fjorten personer lærer å tilberede en tradisjonell treretters middag med kun ferske ingredienser. Matlagingskurset varer fra kl. 18.00 til kl. 22.00. Etter å ha tilberedt all maten, setter gruppen seg ned for å spise kreasjonene, med et godt glass vin til.Det koster 65 euro, inkludert mat og drikke.

+ Les mer

Se på kartet

Cooking Lisbon, Travessa do Enviado de Inglaterra, Lisboa, www.cookinglisbon.com 