Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

De tre høydepunktene i Uffizi-galleriet

Galleria degli Uffizi er et av de eldste og mest berømte museene i verden. Inngangen ligger på hjørnet av Piazza della Signoria, som har vært sentrum for florentinsk liv og virke i hundrevis av år. I Galleria degli Uffizi finner du mesterverker av Caravaggio, Botticelli, Leonardo da Vinci og Michelangelo, spredt over femti rom.

Firenze er et levende museum i seg selv, fullstappet med århundregamle palasser og renessanseskatter. En liten spasertur gjennom byen er en museumsaktig opplevelse. Og vil du besøke et ekte museum, bør du velge Uffizi-galleriet. Uffizi er i samme kategori som Louvre, Eremitasjen og Prado, og inneholder klassiske mesterverker som er blant de mest imponerende i verden. Samlingen er stor, og det er fort gjort å bruke hele dagen her. Men det er tre høydepunkter du ikke bør gå glipp av.

Botticellis mesterverk

Venus' fødsel

Sandro Botticellis "Venus' fødsel" er uten tvil et av de mest berømte maleriene i verden. Maleriet fremstiller kjærlighetens fødsel: Venus, kjærlighetens gudinne, kommer naken ut av et skjell, flankert av tjeneren Ora. Venus forsøker sjenert å dekke seg til med hånden, mens Ora står klar til å skjule nakenheten hennes med et vakkert tøystykke. Før han skapte dette maleriet, studerte Botticelli den berømte marmorskulpturen Venus de Medici, som stilles ut et annet sted i museet.

Bacchus og Caravaggio

Caravaggio hadde et intimt forhold til Bacchus, guden for vin, beruselse og fyll som vises her. Maleren var kjent for sitt heftige temperament og sin utsvevende livsstil. I de revolusjonerende bildene sine likte Caravaggio å fremheve det menneskelige ved objektene sine. Portrettet, som han malte mot slutten av 1500-tallet, kan neppe sies å idealisere guden – han er snarere fremstilt som en mann Caravaggio gjerne kunne svire sammen med på vertshus og horehus. Kunstneren avvek også fra den tradisjonelle normen ved å droppe det vanlige landskapet i bakgrunnen.

Caravaggios svirebror
En mer menneskelig Maria

Ognissanti Madonna

Altertavlen Ognissanti Madonna er et annet eksempel på en ny tilnærming. Giotto malte tavlen rundt 1310, og den markerer et vendepunkt i malerihistorien: Dette var første gang en middelaldermaler gjorde bruk av perspektiv. Med dette arbeidet sto Giotto i spissen for en av de største omveltningene i kunsthistorien. Han blir også regnet som "renessansens far" på grunn av sin malerstil. Altertavlen viser Maria sittende på en trone. Dybdeeffekten i klærne og tronen gjør henne mer menneskelig – noe som var uhørt på den tiden.