Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Yarra-dalens tre trumfkort

Øst for Melbourne, bare en time unna, ligger Yarra Valley, det vakre området mange av de Australias berømte viner kommer fra. Yarra-elven renner rolig mot Hobsons Bay, og snor seg gjennom det fruktbare landet som er tilholdssted for så mye av Australias praktfulle dyre- og planteliv. Det fascinerende nebbdyret er bare et av dyrene som lever her.

Dalen er et paradis for gourmeter. I tillegg til utmerket chardonnay og pinot noir, produseres det også en rekke andre delikatesser i regionen. Her kan du besøke bøndenes egne markeder, der bodene er fulle av frisk frukt, fin sjokolade og krydrede oster. Men regionens naturskjønnhet og de mange aktivitetene har også stor tiltrekningskraft på folk. Sansene kommer til å jobbe på overtid i denne dalen, som er den vakreste i Victoria.

Vinsmaking i gresset

I Yarra-dalen produseres det viner i verdensklasse, og over 70 vingårder er åpne for publikum. Hvis du vil besøke en av dem, kan du enten ordne deg med egen transport, eller melde deg på en vintur. Du kan også kombinere en vintur med en avslappende lunsj eller en eksklusiv middag – det er mange topprestauranter i dalen. For et mer upretensiøst måltid kan du kjøpe noen godsaker på bondens marked, og finne deg et trivelig pikniksted.
Mange pikniksteder
Bestill en flytur over dalen

Et fugleperspektiv

Yarra-dalen er mer enn bare vingårder. Floraen og faunaen i dette kuperte landskapet er også verdt et besøk. Ta en tur gjennom Yarra Ranges nasjonalpark, Toolangi State Forest eller Kinglake nasjonalpark, og nyt den storslagne utsikten. Hvis du vil se dalen ovenfra, kan du avslutte dagen med en spektakulær tur i varmluftballong.

Dalens mest bisarre innbygger

Flere australske dyrearter holder til i dalen, som koalaer, kenguruer, dingoer og vombater. Den mest fascinerende skapningen er nebbdyret. Besøk Healesville Sanctuary for å lære mer om dette enestående dyret. Under dette "møtet", går du faktisk ut i vannet for å leke med nebbdyret. Du kan også mate det.
Et nebbdyr

Foto

  • Bestill en flytur over dalen: Daryl Sim, Flickr