KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Toppattraksjonene i Nasjonenes park

Det store utstillingsområdet øst for Lisboa som ble bygget for Expo '98, har nå blitt en populær attraksjon for folk som liker kunst og arkitektur, god mat, shopping og fritid. Et besøk i den store, futuristiske Parque das Nações gir en kjærkommen pause fra den travle bykjernen.

Verdensutstillingen i 1998 trakk 11 millioner besøkende til Lisboa. For å gi plass til 155 deltakerland og organisasjoner, noe som var rekord, ble et helt nytt strøk bygget på et ubebygget område langs elven Tejo. Etter utstillingen ble området omdøpt til Parque das Nações (Nasjonenes park) og omgjort til et bolig- og forretningsstrøk med luksushoteller, prisvinnende restauranter, parker, en taubane og et av verdens største akvarier. Det er her gamle Lisboa viser sitt moderne ansikt.

Torre Vasco da Gama i Parque das Nações
Torre Vasco da Gama i Parque das Nações

Lisboa

Oceanário: Europas største akvarium

Det største innendørsakvariet i Europa

Oceanário var allerede en toppattraksjon under Expo '98, og trekker stadig til seg mye folk. Dette er Europas største innendørsakvarium, og har 30 bassenger med 7,5 millioner liter saltvann der det lever 15 000 skapninger av 500 ulike arter. Besøkende kan se skapninger fra de sju hav på nært hold: fargerike papegøyefisk fra Det indiske hav, stripete rødhaier fra Atlanterhavet og lekelystne havotere fra Beringhavet. Siden innvielsen har 16 millioner mennesker besøkt Oceanário.

+ Les mer

Se på kartet

Oceanário de Lisboa, Esplanada Dom Carlos I, Lisboa, Portugal, www.oceanario.pt 
Atlantico-paviljongen og kabelbanen

Trendy kunst og futuristisk arkitektur

Kunst- og arkitekturelskere vil finne mye å glede seg over i Parque das Nações. Mange titalls kunstverker er spredt rundt på området, som den tjue meter høye "Sun-Man" av Jorge Vieira og et tegneserieaktig tablå av fliser av Erró. De fleste besøkende ankommer via den futuristiske stasjonen, som er tegnet av Santiago Calatrava. Det er bygget et storslått hotell like ved siden av ikoniske Torre Vasco da Gama, og João Luís Carrilho da Graça's Pavilhão do Conhecimento (Kunnskapspaviljongen) huser et interessant vitenskapsmuseum.

+ Les mer

Santiago Calatravas Oriente-stasjon

Se på kartet

Pavilhão do Conhecimento, Alameda dos Oceanos s/n, Lisboa, Portugal, www.pavconhecimento.pt 
Foss i Jardins d'Água

Piknik med utsikt mot Tejo

Til tross for navnet er ikke Parque das Nações en stor, grønn bypark, selv om det er mange grøntområder der. Ved siden av Oceanário ligger Jardins d'Água, en vannhage med dammer, en sprutende foss, gangveier og benker under palmetrærne. Langs bredden av Tejo ligger Jardim Garcia d'Orta, perfekt for piknik, med utsikt over elven. Den største parken i området, Jardim do Passeio dos Heróis do Mar, ligger under Ponte Vasco da Gama. Herfra kan man ta taubane tilbake til Jardins d'Água.

+ Les mer

Se på kartet

Jardim Garcia d'Orta, Lisboa, Portugal