Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Fjelltoppene i Garibaldi Provincial Park

Forrevne fjelltopper, blomsterdekte enger, en overflod av utendørsmuligheter: Garibaldi Provincial Park er Vancouvers bakgård. Parken er oppkalt etter det 2 678 meter høye Mount Garibaldi. Enormt variert dyreliv og vegetasjon gjør denne parken til en favoritt blant byens innbyggere.

Naturreservatet, med sine dusinvis av fjelltopper, er et resultat av vulkansk aktivitet for flere hundre år siden. Det er fjelltoppene som har gjort Garibaldi Park så berømt. Historien begynte i 1907, da en gruppe på seks fjellklatrere tok seg opp til toppen av Mount Garibaldi. De snakket senere så entusiastisk om den enestående utsikten at flere ønsket å følge deres eksempel. I årene som fulgte ble stadig flere turer opp til toppen organisert. Det førte med tid og stunder til at Garibaldi Provincial Park ble etablert i 1927. Parken består av fem deler, og har mer enn 105 kilometer med stier.

Det vakre landskapet i Garibaldi Park
Det vakre landskapet i Garibaldi Park

Vancouver

Eventyraktige Garibaldi Lake

The Table, Price Mountain og Black Tusk – dette er noen av navnene på de mange fjelltoppene som dominerer horisonten i parken. De tre mest berømte, som utgjør Garibaldi-massivet, er Dalton Dome, Atwell, og selvsagt Mount Garibaldi. Et annet høydepunkt i parken er Garibaldi Lake. For mange, mange år siden strømmet lava ned fra Clinker Peak og formet The Barrier, en naturlig demning som gradvis førte til at en 300 meter dyp innsjø ble dannet. Det er fint å campe ved bredden av innsjøen, og på sommerdager kan du ta et forfriskende bad i det krystallklare vannet.

Garibaldisjøen
Garibaldi Lake i solnedgangen
Utsikt over Garibaldi Lake

Panorama Ridge: mer enn bare et vakkert utsiktspunkt

En av de vakreste fotturene i Garibaldi Park går til Panorama Ridge. Denne 15 kilometer lange fotturen går langs idylliske bekker, gjennom vakre skoger og via dusinvis av utsiktspunkter. Det er en lang fottur, men når du kommer frem til Panorama Ridge, blir du belønnet med en enestående panoramautsikt. Garibaldi Lake virker nesten unaturlig blå, og er omgitt av grønne åssider og snødekte fjelltopper. En gigantisk isbre rager over innsjøen på den ene siden, mens den imponerende toppen Black Tusk holder vakt på den andre.