KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Skattene i Casco Viejo

Panama by skiller seg fra andre latinamerikanske byer ved sitt moderne bysentrum. Men det betyr ikke at byen mangler historie. På den andre siden av byen ligger det gamle strøket Casco Viejo, som ble grunnlagt i 1671. Casco Viejo er fullt av katedraler, museer, restauranter og jazzklubber, og er et av de mest sjarmerende strøkene i Panama by.

Plaza de la Francia er et perfekt utgangspunkt for å utforske Casco Viejo. Fra det gamle bytorget kan du se både bukten og byens silhuett. Plassen og obelisken der ble bygget for å hedre det franske bidraget til Panama-kanalen, og spesielt arbeiderne som døde under utgravingen. Mange arbeidere bukket under for gul feber og malaria. Det kan virke makabert, men det gamle fangehullet er interessant å besøke. I dag er det butikker og restauranter her.

Fersk fisk på markedet

El Mercado de Mariscos: den beste ferske sjømaten

Fiskemarkedet El Mercado de Mariscos er en attraksjon i seg selv. Ferske reker, tunfisk, havkarusser og blekksprut: her finner du de ferskeste produktene til gode priser. Du kan også kjøpe fisk nede i markedshallen og ta den med opp til restauranten, der kokkene vil tilberede den til et herlig, ferskt måltid. Dette er et populært sted blant lokalbefolkningen, så køene kan være lange. Bestill en tallerken ceviche – rå fisk marinert i limejuice – til å kose deg med mens du venter.

Et populært sted for brylluper

Iglesia de San Jose er et av de mest populære stedene å gifte seg i for panamanere. Kanskje det har noe med historien til det gylne alteret å gjøre. Det sies at alteret ble flyttet til Casco Viejo fra en annen kirke i Panama Viejo på 1600-tallet. En prest malte med vilje alteret svart for å forhindre at sjørøveren Henry Morgan skulle stjele denne skatten fra Panama by.

Det gylne alteret i Iglesia de San José
Plaza Bolivar

Øl og ceviche på Ciao Pescao

På Plaza Bolivar ligger en svært unik restaurant: Ciao Pescao. Menyen består hovedsakelig av to ting: øl og ceviche. De har mer enn tolv ulike typer ceviche, og eieren har mer enn 30 typer øl på lager. Liker du ikke øl? Da kan du velge mellom sju forskjellige mojitos, tilberedt med lokale frukter.

Jazz på café-restauranten Las Bovedas

Casco Viejo blir mer og mer livlig jo senere det er, spesielt i helgene. Du trenger ikke å gå på klubb for å høre bra musikk. Mange steder har levende musikk på fredags- og lørdagskveldene, ikke bare inne, men også ute på gaten. Er du i stemning for litt jazz? Da må du stikke innom den berømte café-restauranten Las Bovedas. Stedet befinner seg inne i de gamle bymurene, en fin bakgrunn for de utmerkede panamanske jazzgruppene som spiller her på fredagskveldene.

Las Bovedas