Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Zanzibars undervannsverden

Idylliske strender, frodige skoger og historisk arkitektur: Det du ser over havoverflaten i Zanzibar er bare begynnelsen. Under vannlinjen åpenbarer Det indiske hav seg som et akvarium fullt av farger. Vannet holder alltid rundt 27 grader Celsius, og sikten er utmerket ─ noen ganger opptil 60 meter.

Undervannsverdenen rundt Zanzibar er full av vakre koraller og digre rev, egnet for dykkere på alle nivåer. I nærheten av Stone Town finner du dessuten en rekke vrak som tiltrekker seg et mangfold av fisk og annet sjøliv. På grunn av den relativt høye temperaturen i Det indiske hav er det lite algevekst, og vannet er klart. Dykkere som er nybegynnere vil føle seg mest komfortable på vestkysten, der vannet er roligere, mens erfarne dykkere også vil kunne glede seg over å utforske østkysten.

Dykking i Det indiske hav
Dykking i Det indiske hav

Zanzibar

En rød sjøstjerne

Revene nær Stone Town

Du trenger ikke dra langt for å finne vakre steder å dykke. Like utenfor kysten av Stone Town, som er det livlige historiske hjertet av Zanzibar by, finnes flere praktfulle muligheter. Revene ved øyene Murogo, Pange og Nyange er like fullstappede som gatene i byen. De labyrintiske korallformasjonene er hjem for store stimer av fargerike skapninger, inkludert pilskater, murener og kulefisk. Dykkerstedene i nærheten av Murogo kalles ganske enkelt Aquarium 1 og Aquarium 2, noe som sier alt.

Skilpadder og et vakkert vrak

Bawe Island har også et vakkert rev. Det grunne vannet, med en dybde på maksimalt 18 meter, gjør det til et ideelt sted for både erfarne dykkere og nybegynnere. Korallveggen på nordsiden er et yndet gjemmested for blekkspruter, og hvis du er heldig, kan du også treffe på havskilpadder. De som vil foreta dypere dykk kan besøker The Royal Navy Lighter, et imponerende skipsvrak der det bor digre groupere og murener.

“Om du er heldig, kan du støte på havskilpadder og blekksprut”

Et møte med en hvalhai

Huler og kjemper i Mnemba

I nærheten av øya Mnemba, utenfor den litt røffere østkysten av Zanzibar, ligger den såkalte "store veggen". Dette er et populært sted for erfarne dykkere. Det stiger 60 meter opp over havbunnen, og har en rekke huler det er fantastisk å utforske. Fra oktober til desember kan man se store mengder hvalhaier i farvannet rundt øya. En utmerket anledning til nærkontakt med disse digre fiskene, som kan bli opptil tolv meter lange. Heldigvis er de harmløse.