KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Pulserende Venice Beach

Selv om det ligger en fem kilometer lang sandstrand her, er det sjelden derfor folk drar til Venice Beach. Denne strandpromenaden er mest kjent for sin eklektiske blanding av iøynefallende mennesker, gateartister og California beach boys. Venice Beach handler om å se på folk.

Venice Beach tilhører bystrøket Venice, inneklemt mellom Santa Monica Boulevard og Marina del Rey. Strøket har navn etter de mange kanalene som ble gravd her i 1905 for å gjøre området til et boligstrøk. På 1920-tallet ble mange av kanalene fylt igjen for å lage gater for hestevogner. Heldigvis overlevde noen av kanalene, og de preger dette sjarmerende strøket like ved stranden.

Kysten ved Venice Beach
Kysten ved Venice Beach

Los Angeles

En eksentrisk strandpromenade

Det er alltid travelt langs Ocean Front Walk, "strandpromenaden" i Venice Beach. En rekke gatekunstnere – fra sangere og musikere til akrobater og tryllekunstnere – underholder menneskemengden. Muscle Beach er der kroppsbyggere og trimfanatikere lar musklene spille på utendørsutstyret. Det er ikke alltid lett å se om de faktisk prøver å komme i bedre form, eller om de bare er der for å vise seg frem.

Artister på strandpromenaden i Venice Beach
På sykkel eller rullebrett langs stranden

California dreaming

Sport er veldig populært her. Det finnes flere volleyball- og basketballbaner på og omkring stranden, og den lange sykkelveien som går fra Venice Beach til Santa Monica er populær blant skatere og syklister. Det er også mange utleiebutikker langs strandpromenaden, der du kan leie rulleskøyter eller sykkel hvis du trenger det. Å gå på rulleskøyter langs strandpromenaden, under palmetrærne i solnedgangen, er den ultimate California-opplevelsen.

Alternative suvenirer

Venice Beach er et fint sted for å handle morsomme og uvanlige suvenirer. Langs strandpromenaden finnes mengder av sjapper som selger klær og smykker. Du kan også få en kjapp tatovering, selv om det er en litt for permanent suvenir for mange. Flere alternativer får du langs Abbot Kinney Boulevard. Denne gaten går diagonalt gjennom Venice-strøket, og har en fin blanding av boutiquer, restauranter og trendy barer.

Sjapper langs strandpromenaden