Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Utsikten fra Cristo Redentor

På toppen av Corcovado – 710 meter over havet – tårner statuen av Kristus frelseren høyt over Rio. Med vidåpne armer har statuen voktet over byen siden 1931. Denne 38 meter høye statuen er Rio de Janeiros landemerke, og tiltrekker seg tusenvis av besøkende hvert år.

På 1850-tallet drømte presten Pedro Maria Boss om å bygge en statue på toppen av Corcovado. Det var imidlertid først i 1921 at kirken greide å spare nok penger til å begynne å bygge statuen. Det tok ti år, men var verdt ventetiden. Det er få statuer i verden som har en så fantastisk utsikt.

Solnedgang ved Cristo Redentor
Solnedgang ved Cristo Redentor

Rio de Janeiro

“Kristus frelseren ble bygget i Frankrike av leirblokker, og veier 1 145 tonn.”

Fra Paris to Rio

Det portugisiske navnet på statuen er Cristo Redentor, eller "Kristus frelseren". Den solide statuen er 28 meter bred, og ble utformet av ingeniøren Heitor da Silva Costa. Den fransk-polske billedhuggeren Paul Landowski laget statuen i Prais av leirblokker, som deretter ble brukt til å lage en støpeform for betongen i Rio.

Gå eller ta heisen

Det er enkelt å komme seg til statuen. Ta drosje eller trikk fra foten av Corcovado. Spreke besøkende kan velge å gå opp de 222 trappetrinnene til toppen, men det finnes også en heis. Synet fra toppen kan virkelig ta pusten fra deg, med vid panoramautsikt over Sukkertoppen, favelaene, Rio sentrum og de glitrende hvite strendene. Nå skjønner du hvorfor Cristo ble plassert her oppe.
Cristo Redentor står høyt oppe på fjellet

En kopp kaffe i parken

Etter et besøk på Cristo Redentor, kan du stoppe ved foten av fjellet for å besøke Parque Lage. Parken er oppkalt etter industrimannen Henrique Lage, som bodde i dette enorme herskapshuset på begynnelsen av 1900-tallet sammen med sin kone, sangeren Gabriela Bezanzoni. På 1960-tallet ble parken åpnet for publikum. En spasertur gjennom den subtropiske skogen i parken er et kjærkomment avbrekk fra menneskemengden ved statuen. Hvis du vil ha en kopp sterk brasiliansk kaffe, kan du gå i kafeen inne i Henriques herskapshus.

Henrique Lages herskapshus