Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Arikoks underverker

Naturreservatet Arikok dekker nesten en femtedel av Aruba, og inneholder praktisk talt all flora og fauna landet har å by på — mot en bakgrunn av vakre vulkanske steinformasjoner. I tillegg har nasjonalparken en lang rekke kulturminner.

Det første som slår en i denne delen av øya, er de takkete åsene, rester av gamle lavastrømmer. I den 34 kvadratkilometer store parken er det også mange slags bergarter — inkludert kalkstein, forsteinede koraller og takkete vulkanske bergarter med grønn kvarts. Her finnes også de to høyeste åsene på øya: Jamanota (188 meter) og Arikok (176 meter), som parken er oppkalt etter.

Arubas kulturminner

Parken inneholder et vell av historiske levninger, blant annet hulemalerier som ble etterlatt av Caquetío-indianerne i Cunucu Arikok og i Fontein-grotten. Hvis du ser nøye etter, kan du gjenkjenne den merkelige fuglen fra parkens logo. Parken har også noen gamle bosettinger, som stedet der den eldste plantasjen på Aruba en gang sto. Her kan besøkende få et godt inntrykk av hvor vanskelig det må ha vært for familiene som slo seg ned her i dette utfordrende landskapet for lang tid siden. Begrenset som de var av omgivelsene, greide de å bygge hus av adobe — en blanding av jord og gress. Etter å ha undersøkt denne byggeteknikken nøye, har parkadministrasjonen bygget flere av disse typisk arubiske "jordhusene" opp igjen i Cunucu Arikok og i nærheten av Plantation Prins. I Masiduri kan man dessuten se en utstilling om aloe, den medisinske planten som var en av Arubas viktigste eksportprodukter tidlig på 1900-tallet.

Hulemalerier i Fontein-grotten
Conchi, et naturlig svømmebasseng

Det vakreste stedet på Aruba

På nordkysten av Aruba ligger en rekke bukter, kalt bocas. Disse iøynefallende, forrevne vikene er skapt av vinden og vannet, noe du kan se av de mange digre sanddynene på disse hvite strendene. Boca Prins og Dos Playa er vakre viker, men Conchi er uten tvil den mest populære av dem alle. Dette naturlige svømmebassenget kan bare nås til fots, på hesteryggen eller med firehjulstrekker. En fottur hit er et eventyr i seg selv, og anstrengelsen blir belønnet med et himmelsk sted å tilbringe dagen på.

Foto

  • Hulemalerier i Fontein-grotten: Bas Bogers, Flickr
  • Conchi, et naturlig svømmebasseng: pizzatrain11, Flickr