Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Den mest berømte stranden i verden: Copacabana

Copacabana er uten tvil den mest berømte stranden i verden. Bulevarden ble tegnet av den brasilianske arkitekten Roberto Burle Marx, Fred og Ginger danset i Copacabana Palace Hotel, der berømtheter som Marlene Dietrich og Lady Diana også har bodd. Stranden langs denne månesigd-formede stranden er flere titalls meter bred, og har en vakker beliggenhet mellom klippeformasjoner og vaiende palmetrær. Det er alltid folksomt her, fra daggry og til langt etter solnedgang.

Det majestetiske art deco-hotellet "Copa, Co-pa-ca-baaa-na" Palace Hotel inspirerte Barry Manilow til å skrive hans verdensberømte hit på 1970-tallet. I motsetning til hva tittelen antyder, handler ikke sangen "Copacabana" verken om stranden eller hotellet, men om en nattklubb ("the hottest spot north of Havana"). Uansett ble ideen til sangen født her etter en opphetet diskusjon i hotellbaren om hvorvidt det fantes en sang med den tittelen. Copacabana Palace Hotel har nylig blitt omfattende restaurert, og ser nå så godt som ny ut. Strøket omkring har også fått tilbake litt av sin fordums glans.

Copacabana-stranden ved solnedgang
Copacabana-stranden ved solnedgang

Rio de Janeiro

Den bølgeaktige broleggingen i svart og hvit marmor

Å vasse i havet

Copacabana er lett tilgjengelig med undergrunnsbanen. Gå av på stasjonen Siqueira Campos, som ligger midt i strøket og bare fire kvartaler fra stranden. Den første kilometerstrekningen av stranden, Praia do Leme, er den roligste. Sikkerhetsvaktene på det luksuriøse hotellet Windsor Atlantica holder øye med stranden, ettersom det kan være farlig å svømme her. Bølgene er kraftige, havbunnen faller brått og strømmene er ofte forræderske. Men å vasse kan være like greit og forfriskende.

Den pittoreske Praia de Copacabana

Copacabana er avbildet på mange postkort – først og fremst på grunn av den vakre stranden og det slående mønsteret i broleggingen. Dag inn og dag ut går eller jogger tusenvis av cariocas og turister frem og tilbake på den berømte mosaikkbroleggingen i svart og hvitt, tegnet av Roberto Burle Marx. Stranden er et sted for å sole seg, spille fotvolleyball og flørte. Strandbarene selger kalde kokosnøtter, iskaldt Brahma-øl og nylagde caipirinhaer. Om dagen flokker lokalbefolkningen og turistene til strandbulevarden for å handle og spise, og etter solnedgang danser de seg gjennom natten i de hotteste nattklubbene sør for Havana. Livet er fantastisk på Copacabana-stranden.

“Strandbarer selger kalde kokosnøtter, iskaldt Brahma-øl og nylagde caipirinhaer.”