KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Disse gatene er som laget for shopping

De fleste mennesker i USA foretar innkjøpene sine på kjøpesentre eller fabrikkutsalg. Det kan være praktisk, ettersom disse digre, innelukkede kjøpesentrene rommer hvert eneste større varemerke man kunne ønske seg. Men de mangler ofte personlighet og originalitet. Heldigvis kan Los Angeles også skryte av mange morsomme gater fulle av små boutiquer, hippe retrosjapper og vakre designerforretninger. Shopaholikere med sans for stil kommer garantert til å komme hjem med stappfulle handleposer.

I Paris og Milano virker det ofte upassende å gå inni en chic butikk uten en fet lommebok. I LA er det ikke sånn. Selgerne er klar over at de aldri kan vite nøyaktig hvem som kommer til å bruke tusenvis av dollar, og sørger derfor for at alle føler seg velkomne. Det er morsomt å gå inn i noen av disse fancy, luksuriøse forretningene, om så bare for å ta en titt. Og det er nettopp det shopping handler om i disse små gatene: å titte på varene.

Shopping i LA: luksuriøst, chict og stilig
Shopping i LA: luksuriøst, chict og stilig

Los Angeles

På felgen i Beverly Hills

Rodeo Drive er en av de best kjente handlegatene i LA. De tre kvartalene med ekstravagant luksuriøse boutiquer og designerforretninger dukker jevnlig opp i filmer og tv-show. Men en langt mer interessant gate i Beverly Hills er Robertson Boulevard. I dette motemekkaet der 75 % av butikkene selger klær, finner ihuga fashionistaer de siste kostymene sine i trendy boutiquer som Lisa Kline, Intermix og Kitson. Sistnevnte samler dusinvis av designere under ett tak, og er utrolig populær blant hengivne shopaholikere. På Robertson Boulevard finner du også vanlige toppmerker som Tommy Hilfiger og Ralph Lauren.

En annen fin handlegate er Melrose Avenue. Her finner du velkjente merker som Marc Jacobs, Paul Smith, Alexander McQueen og Diane von Fürstenberg, blandet med retrobutikker og rimelige boutiquer. I tillegg til fashion, har Melrose Avenue også flere (luksuriøse) drugstores, gave- og undertøysforretninger, hjeminnredningsbutikker og bokhandlere.

Paris Hilton shopper på Robertson Blvd.

Kun for de invidde

Venice Beach er stedet der gamle hippier selger suvenirer, gateselgere selger varme pølser og tatoveringskunstnere praktiserer håndverket sitt. Kjennere vil gå noen kvartaler bortenfor denne turistpregede strandpromenaden og til Abbot Kinney Boulevard, en gate som det velkjente magasinet GQ kalte "Det kuleste kvartalet i Amerika". En fascinerende blanding av boutiquer, kunstgallerier, bokhandlere, gavebutikker og designersjapper gjør dette til den mest mangfoldige gaten i byen. Strange Invisible Perfumes vil skape en personlig duft som passer stilen din, og Firefly har søte babygaver og hipt kontorutstyr.