Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

En tidsreise i Le Marais

Det finnes verre ting enn å gå seg bort i de trange gatene i Le Marais. Dette gamle strøket tar deg med tilbake til middelalderens Paris. Mange av bygningene rommer i dag kunstgallerier og hyggelige kafeer.

Le Marais blir også kalt "gamle Paris". På 1600- og 1700-tallet holdt det franske aristokratiet til her. De bygde elegante herskapshus, smijernsgjerder og nydelige parker og plasser som fortsatt vitner om "gamle penger". Den uforlignelige Place des Vosges er spesielt storslagen. Plassen ble offisielt åpnet i 1612 under navnet Place Royale, men ble omdøpt av Napoleon i 1800 til ære for distriktet Vosges, som var det første til å betale skatt til sentralstaten.

En plass med kongelig sjarm

Det mest slående med husene på denne plassen, er at alle er basert på den samme designen. Fasadene er av rød murstein og hvit stein, og alle bygningene har elegante arkader. Mange berømte franskmenn hat bodd på plassen, inkludert kardinal Richelieu og forfatteren Victor Hugo. Mannen bak romaner som Les Misérables bodde i tredje etasje i nummer 6 fra 1832 til 1848. Maison de Victor Hugo er nå et museum med gratis adgang.

Et distrikt med et moderne innslag

Det finnes en moderne juvel i utkanten av Le Marais: Centre Pompidou. President Pompidou besluttet å oppføre et stort kunstsenter på Plateau Beaubourg in 1969. Den internasjonale arkitektkonkurransen ble vunnet av briten Richard Rogers og italieneren Renzo Piano, som senere har blitt verdensberømte arkitekter. Senteret åpnet i 1977.

Alle heiser, trapper, ventilasjonsanlegg, vannrør og metallstrukturer er plassert på utsiden av bygningen, slik at den innvendige plassen kunne bli fullt utnyttet. Rørene er fargekodet av arkitektene: Blått for lufttilførsel, gult for elektrisitet og grønt for vann. De røde rørene er for transport av mennesker, dvs. for trapper og heiser.

De fargekodede rørene i Centre Pompidou