KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Til toppen av Space Needle

Ingen ting er mer karakteristisk for Seattles bysilhuett enn futuristiske Space Needle. Denne "UFO-en på stylter" har voktet over byen siden 1962, og er et internasjonalt ikon. Ta heisen til toppen og nyt 360 graders utsikt over "Smaragdbyen".

I likhet med Eiffeltårnet i Paris, er Space Needle i Seattle en levning fra en verdensutstillingen, i dette tilfellet Expo-en som ble arrangert i 1962. Inspirert av temaet "Det 21. århundre" tegnet Edward E. Carlson, initiativtakeren til verdensutstillingen i Seattle, et futuristisk tårn med ballongform på en serviett. Utformingen ble omarbeidet utallige ganger, og arkitekten John Graham gjorde omsider ballongen om til en flygende tallerken.

Space Needle dominerer Seattles bysilhuett
Space Needle dominerer Seattles bysilhuett

Seattle

“Ironisk nok hadde den første sjefen for Space Needle høydeskrekk”

Et futuristisk vidunder

Space Needle ble bygget på rekordtid. Det tok bare 400 dager å fullføre tårnet, som sto ferdig fire måneder før den offisielle åpningen av verdensutstillingen. Selv om nålen nå er hvit, var den opprinnelig oransje, eller "galakse-gyllen", som fargen også ble kalt. Space Needle er den del av Seattle Center, en park full av attraksjoner som ble bygget til verdensutstillingen. Enskinnebanen er også en levning fra utstillingen, og knytter sentrum av Seattle til Seattle Center. Den er fortsatt den enkleste måten å komme til den berømte Space Needle på.

Middag i stor høyde

En rask heis bringer besøkende opp til den 160 meter høye observasjonsplattformen, med en fantastisk, 360-graders utsikt over byen, fra det snødekte Mount Rainier til skyskraperne i sentrum og det glitrende vannet i Puget Sound. Ulike interaktive skjermer gir informasjon om omgivelsene, blant annet en video der du kan se hvordan lyset faller på bysilhuetten i dagens løp.

SkyCity restaurant er et fint sted for en spektakulær brunsj, lunsj eller en romantisk middag. Du trenger ikke velge hvilket bord som har den beste utsikten, for restauranten roterer langsomt rundt, slik at du kan nyte den ene utsikten etter den andre mens du spiser - skjønt det kan være vanskelig å finne tilbake til bordet ditt etter et besøk på toalettet. Godt å vite: Besøkende på SkyCity trenger ikke betale for å komme ut på observasjonsplattformen.