Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Topp fem antikvitetsforretninger i London

Det er London man skal dra til for å få med seg det siste innen trender og mote, men byen spesialiserer seg også på kjøp og salg av antikviteter. Ingen annen europeisk by har så mange antikvitetsmarkeder som London. De første auksjonshusene, som Sotheby’s og Christie’s, ble etablert i det 18. århundre. De gjorde penger på å auksjonere bort innholdet i hele hus og herregårder, og gjorde raskt London til Europas antikvitetshovedstad.

Du kan åpne en hvilken som helst reiseguide for London og finne referanse på referanse til antikvitetsmarkeder. De er ikke bare et mekka for antikvitetsforhandlere. Også for andre er det spennende å lete etter uvanlige ting og glemme seg bort i timevis. Malte trefasader, Viktorianske hus og gamle varelagre bidrar til den fascinerende atmosfæren. Brompton Cemetery fra 1800-tallet har enda mer historie og nostalgi å by på. Denne gravlunden, med sin kombinasjon av marmorengler, elegante Jomfru Maria-statuer og romerske søyler, ser mer ut som en teaterkulisse, og er Londons vakreste gravlund.

Antikvitetsdistriktet Notting Hill
Antikvitetsdistriktet Notting Hill

London

Populære antikvitetsmarkeder

En av de mest populære markedene ligger på Portobello Road. Dette antikvitetsmarkedet ligger i det velkjente strøket Notting Hill, der staselige viktorianske hus med dekorerte søyler og balustrader angir tonen for gaten. Sørg for å komme tidlig hvis du vil lete etter ting i fred og ro. Senere på dagen blir det ganske folksomt.

Camden Market ligger i en gammel skiftestasjon for jernbanen på nordsiden av byen. Den nordlige delen, der det tidligere var et hestemarked, er nå fullt av spesialistforretninger som selger antikviteter og eksentriske møbler. Det tidligere hestehospitalet inneholder også to etasjer med antikviteter og kuriosa.

“Camden Market: Åpent hver dag fra kl. 10.00 til 18.00. Portobello Road Antique Market: Lørdager fra kl. 08.00 til 17.00.”

Bermondsey - de profesjonelles jaktmarker

På Bermondsey Antique Market begynner dagen kl. 04.00 om morgenen. Dette er en jaktmark for profesjonelle forhandlere og samlere. Fra barberkniver og lyseslukkere til teleskoper og gamle globuser – du må lete og romstere, men du kan gjøre et kupp. Markedet er kanskje ikke vakkert, men det er mindre hektisk enn de fleste andre. Mange antikvitetsforretninger med møbler og tilbehør finnes også i de gamle lagerbygningene langs Bermondsey Street og Tower Bridge Road. Markedet avholdes bare på fredager frem til kl. 13.00

Antikviteter på markedet i Bermondsey

Kings Road og Islington chic

Du finner også elegante antikviteter i sørenden av Kings Road. Forhandlerne her er svært spesialiserte, og elsker å snakke om virksomheten sin. De reiser over hele verden på jakt etter de mest uvanlige gjenstander – fra rikt dekorert Imari-porselen til verdensberømte Biedermeier-møbler.

Forstaden Islington er et paradis for antikvitetselskere, med sine vakre, gamle butikkarkader. Camden Passage, York Arcade, den gamle Victorian Mall Antiques Arcade – hver av dem er enda mer imponerende enn den forrige. De spesialiserer seg på sølvgjenstander, art nouveau, art deco og østlig kunst, mens Pierrepont Arcade har stabel på stabel av engelsk steintøy.

Et stort utvalg antikviteter

Foto

  • Antikviteter på markedet i Bermondsey: Paul Simpson, Flickr
  • Et stort utvalg antikviteter: Ol.v!er, Flickr