Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Tower of London, en reise inn i fortiden

Eventyr, ravner og uniformerte vakter: Et besøk i Tower of London byr på historie med skumle undertoner. Dette slottet og tidligere fengselet er en imponerende festning på nordbredden av elva Themsen. The Tower ble bygget i 1066, og utvidet i årene som fulgte. Komplekset omfatter i dag 73 000 m2, og rommer festninger, borggårder og 20 tårn.

Normannerkongen William Erobreren begynte byggingen av Tower of London etter at han var blitt kronet til konge av England i 1066. Komplekset ble herostratisk berømt som eksekusjonssted for mange fornemme personer, blant annet dronning Anne Boleyn i 1536. Gjennom historien har Tower fungert som festning, kongeslott, statsfengsel, myntverk, kaserne, museum og våpenarsenal. De mange rustningene og torturinstrumentene som er utstilt vitner om stedets grufulle historie. De britiske kronjuvelene er også noe man bør få med seg, om ikke annet så for å få et glimt av den berømte Koh-i-noor-diamanten.

Imponerende Tower of London
Imponerende Tower of London

London

Bemerkelsesverdige beboere

The Tower har sine egne vakter – the Yeomen Warders, populært kjent som Beefeaters. En Yeomen Warder må ha 22 år med uklanderlig militær tjeneste bak seg før han kan få stilling som vakt i Tower. Tidligere fungerte disse mennene utelukkende som vaktstyrke, men i dag har de også oppgave som omvisere, kledd i sine tradisjonelle kostymer. Med sin typisk britiske sans for humor gjør disse omviserne rundturen til en minneverdig opplevelse. Det finnes til og med en Yeoman Warder Ravenmaster – ravnmester – som er ansvarlig for de sju ravnene som lever på anlegget. Det er en viktig oppgave. Legenden forteller at dersom ravnene i Tower of London flyr sin vei, vil England og kongehuset kalle.

Tidligere var det mange slags dyr i Tower, som var en forløper for verdens eldste dyrehage: London Zoo. En gang levde det hauker, elefanter, kenguruer og struts bak disse murene. Også løver og bjørner fantes her, og disse dyrene ble satt til å kjempe mot hverandre for å underholde hoffet. Etter hvert som dyresamlingen vokste, ble de stadig mer av en plage, og i 1832 ble alle dyrene flyttet til Regent Park.

Kronjuvelene i Jewel House

Hovedattraksjonen i Tower of London er kronjuvelene, som blir båret av medlemmer av kongefamilien ved brylluper, kroningsseremonier og dåp. Samlingen omfatter tiaraer, ringer, halssmykker, men også kroner og sverd. Noen av samlingens høydepunkter er den 530-karats First Star of Africa, den største slipte diamanten i verden, som nå er montert i den kongelige septeret, den berømte Imperial State Crown med mer enn 3000 edelsteiner, og den berømte Koh-i-Noor-diamanten. Denne 105-karats diamanten går for å være den dyreste i verden. Det er neppe mulig å regne ut prisen, men så er den da heller ikke til salgs. Juvelene er utstilt i Jewel House, som befinner seg i Waterloo Barracks like nord for the White Tower.
Jewel House